Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 feb 2008 - Anul XIII, nr. 36 (3717)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prea multă fericire strică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un studiu realizat de echipele de cercetători de la trei universităţi americane a demonstrat că persoanele care au parte de bucurii moderate trăiesc mult mai bine.

În cazul în care doriţi să obţineţi maximul posibil de la viaţă, aveţi grijă să nu vă lăsaţi prea mult duşi de val, pentru că s-ar putea să suportaţi consecinţele. Urmărirea fericirii absolute este contraproductivă pentru carieră, pentru maturizarea personală sau pentru satisfacţiile economice. În plus, chiar şi sănătatea are de suferit de pe urmele unei emoţii exagerate. Pentru a progresa pe plan profesional şi personal şi pentru a avea parte de succese este preferabilă o fericire moderată, nu 100 la sută, ci mai degrabă între 80 şi 90 la sută.

Cel puţin aşa rezultă dintr-un studiu dat publicităţii de revista Perspectives on Psychological Science şi realizat de cercetătorii de la Universităţile din Virginia, Illinois şi Michigan. Cele mai multe dintre cărţile de psihologie ne învaţă cum să ne cultivăm propriile emoţii pentru a obţine maximul de satisfacţie. Un studiu recent contrazice însă vechea convingere potrivit căreia există o conexiune între creşterea tuturor resurselor de plăcere şi creşterea necontrolabilă a fericirii. Studiul a luat în considerare toate valorile societăţii moderne: sociale, economice, religioase şi politice. Pentru a-şi demonstra teoria, oamenii de ştiinţă au analizat comportamentul şi atitudinea a 193 de studenţi de la Universitatea din Illinois. În urma analizării rezultatelor, cercetătorii au observat că mulţi indici de succes corespund unui nivel ridicat de fericire, însă până la un anumit punct. Pe o scară a satisfacţiei de la zero la zece, persoanele care au optat pentru zece au în realitate ceva ce le lipseşte, spre deosebire de cei care au optat pentru opt sau nouă.

Fericire materială.

În general, persoanele care se declară fericite reuşesc mai bine să se realizeze pe plan financiar, profesional precum şi personal.

"Este important să observăm că în general fericirea aducea cu sine lucruri pozitive. Spre deosebire de persoanele nefericite, oamenii mulţumiţi au mai mari şanse să se căsătorească şi să aibă un mariaj fericit, au mai mari probabilităţi să fie respectate şi apreciate de membrii comunităţii şi au mai mari şanse să se realizeze pe plan financiar", spune unul dintre autorii studiului, Ed Diener.

Însă cât de fericiţi ar trebui să fim ca să avem parte de a avea parte de toate succesele amintite de profesorul american?

În opinia specialiştilor, doar persoanele fericite în mod moderat, satisfăcute în proporţie de 80-90 la sută se disting în orice domeniu. În cazul lor, s-a constatat o mai mare capacitate de a se realiza pe plan personal, asociată cu o mai mare implicare socială, pregătire profesională şi venituri destul de ridicate. Această previziune se bazează pe ideea conform căreia oamenii profund fericiţi sunt mai puţin dispuşi să reacţioneze, să îşi modifice propria condiţie, din teama de a nu pierde aceasta stare de bine. Pe de altă parte, persoanele fericite în proporţie de sută la sută se demonstrează a fi mai înclinaţi spre activităţile de voluntariat şi relaţiile lor sunt deosebit de stabile. Regula celor 80 de procente este valabilă şi pentru o bună condiţie fizică. Raportul dintre sănătate şi fericire este cunoscut de ceva timp, fiind bine cunoscut faptul că un hohot de râs atunci când suntem bolnavi ne ajută să învingem boala. Însă prea multă fericire strică şi în acest caz pentru că ne împiedică să ne facem griji când observăm că ceva nu merge. "Oamenii fericiţi tind să fie optimişti şi să subaprecieze boala. Asta i-ar putea face să nu ia în seamă simptomele, să neglijeze tratamentele sau să nu urmeze indicaţiile medicului", spune Diener.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prea multă fericire strică.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prea multă fericire strică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Găină în sos de ceapă 6 porţii 120 minute 1 găină 1kg ceapă2 ardei graşi100g ulei1 căpăţână de usturoi± sare, piper Curăţaţi găina de tuleie, pârliţi-o la flacără, spălaţi-o şi scurgeţi-o de apă. Tăiaţi-o în bucăţele,... Citeşte