Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 feb 2008 - Anul XIII, nr. 33 (3714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La deschiderea Berlinalei

Rolling Stones au făcut senzaţie pe covorul roşu

Membrii trupei Rolling Stones, invitaţi de onoare la cea de-a 58-a ediţie a Berlinalei, au făcut furori la deschiderea festivalului, joi, când a fost prezentat în avanpremieră mondială documentarul "Shine a Light", filmul pe care Martin Scorsese l-a dedicat veteranilor britanici, informează AFP.

21 de titluri din lumea întreagă sunt în competiţie pentru prestigiosul premiu Urs de Aur, care va fi decernat la închiderea festivalului (7 - 17 februarie).

Prezenţa lui Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts şi Ron Wood la proiecţia de gală a documentarului "Shine a light", în afara competiţiei, în avanpremieră mondială, joi seara, a provocat o adevărată febră.

Membrii trupei Rolling Stones au participat alături de Martin Scorsese la o conferinţă de presă, consacrată acestui documentar, care îmbină interviuri cu imagini de arhivă şi este realizat prin intermediul unui număr impresionant de 16 camere video. Regizorul Martin Scorsese, recompensat cu un premiu Oscar, anul trecut, pentru "Cârtiţa", a reuşit să surprindă momente intime şi unghiuri necunoscute, rar văzute până în prezent.

"Nici nu am văzut camerele video. Nici nu ştiam că sunt acolo", a spus chitaristul Keith Richards.

Filmul "Shine a Light", primit cu căldură de presă, include imagini înregistrate în timpul a două concerte pe care membrii trupei Rolling Stones le-au susţinut la Beacon Theatre, New York, la sfârşitul anului 2006. La acest concert au fost invitate staruri precum Jack White de la White Stripes, Christina Aguilera şi Buddy Guy.

"Nu am vrut să fac un documentar, ci să imortalizez esenţa însăşi a spectacolului", a explicat de cealaltă parte Martin Scorsese.

 

Mai multă muzică decât politică.

La Berlinală, care anul acesta va fi mai mult muzicală decât politică, vor mai fi proiectate alte câteva producţii dedicate unor staruri din lumea muzicii, precum cântăreaţa de rock Patti Smith, Crosby, Stills, Nash & Young. În plus, vedeta Bollywood-ului, Shah Rukh Khan, va prezenta în cadrul festivalului filmul "Om Shanti Om".

După rock şi paietele starurilor de pe covorul roşu, competiţia a început ieri cu două filme: "In Love We Trust", în regia chinezului Wang Xiaoshuai, care prezintă lupta unei mame pentru salvarea fiului ei bolnav de cancer, şi "There Will be Blood", în regia americanului Paul Thomas Anderson. Filmul este o adaptare a romanului "Petrolul" scris de Upton Sinclair, o poveste despre viaţa unui miner sărac ce ajunge unul dintre magnaţii petrolului în SUA începutului de secol 20. Pelicula beneficiază de interpretarea magistrală a lui Daniel Day-Lewis, care pentru acest rol a fost nominalizat la Oscar.

Ca şi Cannes şi Veneţia, celelalte două principale festivaluri de cinema europene, Berlinala pune accent pe strălucirea hollywoodiană: Julia Roberts face parte din distribuţia tragediei familiale "Fireflies in the Garden", în timp ce Scarlett Johansson şi Natalie Portman joacă rolul a două surori care se luptă pentru a câştiga favorurile regelui Henric al VIII-lea, în "The Other Boleyn Girl".

Isabella Rossellini va fi prezentă la Berlinală în calitate de regizor, pentru a prezenta nişte scurtmetraje despre viaţa sexuală a insectelor, "Green porno".

Penelope Cruz vine cu "Elegy", o producţie inspirată dintr-un roman de Philip Roth, în timp ce cântăreaţa americană Madonna va prezenta - în secţiunea paralelă Forum - primul său film, "Filth and Wisdom".

Michel Gondry, cel mai american dintre cineaştii francezi ("Strălucirea eternă a minţii neprihănite", 2004), va închide Berlinala prin prezentarea în afara competiţiei a filmului "Soyez sympas, rembobinez", cu Jack Black şi Mia Farrow.

Juriul Berlinalei este prezidat de regizorul franco-grec Costa-Gavras, el însuşi recompensat cu un premiu Ursul de Aur, în 1990, pentru "Music Box", cu Jessica Lange.

 

Prezenţe româneşti.

Filmele "Târziu" de Paul Negoescu şi "O zi bună de plajă" de Bogdan Mustaţă au fost selecţionate în competiţia de scurtmetraje a festivalului. De asemenea, proiectele "Aurora" de Cristi Puiu (Mandragora Film) şi "Outskirts"/ "Periferic" de Anatol Reghintovschi (Saga Film) sunt selecţionate la Berlinale Co-production Market, una dintre cele mai importante pieţe de proiecte de film, iar producătorul de film Ada Solomon este membru în juriul competiţiei de filme de scurtmetraj.

Actriţa Anamaria Marinca, aplaudată de critici pentru rolul din "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", este reprezentanta României în programul Shooting Stars al Berlinalei.

Filmele "Trafic" şi "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" de Cătălin Mitulescu, "Canton" de Constantin Popescu şi "Duhul aurului" de Dan Piţa, vor fi proiectate la Berlin, în programul "Filme româneşti de ieri şi de azi", derulat în perioada 31 ianuarie - 27 februarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rolling Stones au făcut senzaţie pe covorul roşu.
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rolling Stones au făcut senzaţie pe covorul roşu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci cu smântână 10 porţii - 60 minute 800g ciuperci proaspete3 morcovi2 rădăcini de pătrunjel1 ceapă mare50g margarină8 linguri smântână1 lingură făină1 leg. Pătrunjel± sare, piper Zarzavatul curăţat se fierbe în 4 l apă, apoi se... Citeşte