Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 ian 2008 - Anul XIII, nr. 25 (3706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Singurătatea, alinată prin personificarea obiectelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cercetătorii din cadrul Universităţii din Chicago au descoperit că oamenii au tendinţa de a atribui caracteristici şi calităţi umane animalelor şi obiectelor care îi înconjoară, pentru a depăşi mai uşor starea de singurătate. Profesorul Nicholas Epley, care predă disciplina Ştiinţele Comportamentului, a spus că printre specialiştii în studii sociale această tendinţă este cunoscută sub numele de „antropomorfism”. „Reproducerea biologică nu este o metodă eficientă de a uşura singurătatea, însă cei afectaţi de această stare se simt mai bine inventând oameni acolo unde nu există. Când cineva simte că îi lipseşte contactul cu alţi oameni tinde să privească animalele de companie, aparatele electrocasnice sau chiar pe Dumnezeu ca pe nişte persoane adevărate”, a explicat Epley.

Cercetătorii au efectuat trei experimente pentru a afla dacă oamenii singuratici sunt mai predispuşi la a crea legături speciale cu obiectele din casă ori cu animalele sau dacă persoanele aflate în această stare cred mai mult în forţele supranaturale. În primul experiment, au constatat că există o anumită legătură între starea de spirit a oamenilor care se simt singuri şi tendinţa lor de a vorbi despre obiecte folosind termeni ce denumesc stări de spirit caracteristice oamenilor.

În alt experiment, subiecţilor li s-a indus această stare cerându-li-se să-şi aducă aminte de un moment când s-au simţit singuri sau izolaţi. Oamenii de ştiinţă au descoperit că, în comparaţie cu momentele când nu se simţeau singuri, în asemenea circumstanţe, subiecţii erau mai predispuşi la a crede în forţe supranaturale, fie că era vorba de Dumnezeu, de îngeri sau de miracole. Spre surprinderea lor, în cadrul celui de-al treilea experiment, cercetătorii au constatat că nici o stare de spirit negativă nu reuşeşte să producă acest efect, explicând că teama nu creşte întotdeauna credinţa în Dumnezeu şi nici felul cum sunt percepute obiectele din jur. Nicholas Epley a mai spus că, mai în glumă, mai în serios, singurătatea reprezintă un risc uriaş pentru sănătate, fiind mai periculoasă chiar decât fumatul. „Singurătatea este o stare cât se poate de specială”, a concluzionat profesorul Epley.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Singurătatea, alinată prin personificarea obiectelor.
 Vizualizări articol: 756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Singurătatea, alinată prin personificarea obiectelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Interesant trimis de
(31 ian 2008, 21:16:33
singuratatea duce la multe...a gasi un suflet in obiecte nu e neaparat gresit,dar singuratatea cred eu duce si la lucruri mai grave.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă de legume cu pui 6 porţii - 70 minute 400g piept de pui 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 1 conopidă mică 1 ardei gras 1 rădăcină pătrunjel 100g unt 1 leg. pătrunjel •± sare, piper Curăţaţi legumele, spălaţi-le bine, tăiaţi-le în... Citeşte