Cel mai scump desert din lume, un "Sundae" din îngheţată de ciocolată în valoare de 25.000 de dolari, realizat de un maestru bucătar din New York, a fost inclus în Cartea Recordurilor, informează Reuters.
Stephen Bruce, proprietar al restaurantului Serendipity 3, s-a asociat cu producătorul de bijuterii Euphoria New York pentru a crea "Frrozen Haute Chocolate", un desert din îngheţată care conţine 28 de tipuri de ciocolată, dintre care 14 sunt printre cele mai scumpe şi exotice din lume.
Desertul conţine 5 grame de aur comestibil de 23 de carate şi se serveşte într-un bol decorat cu aur comestibil. La baza cupei este aşezată o brăţară de aur de 18 carate decorată cu diamante albe. Desertul este decorat cu frişcă acoperită cu aur comestibil şi o porţie de Madeline au Truffe de la compania Knipschildt Chocolatier, care costă aproximativ 7.500 de euro kilogramul.
Desertul se serveşte cu o linguriţă din aur decorată cu diamante albe şi ciocolatii, care poate fi luată acasă.
"Ne-a luat mult timp să experimentăm cu toate ingredientele şi aromele şi am avut nevoie de peste trei luni doar pentru a crea linguriţa din aur", a spus Bruce.
În urmă cu patru ani, Bruce a lansat un "Sundae" numit Golden Opulence, în valoare de 1.000 de dolari, care deja a fost adoptat de multe celebrităţi.
Marţi, un alt maestru bucătar din New York, Frank Tujague, de la hotelul The Westin New York, a fost inclus în Guinness Book pentru cel mai scump colăcel, în valoare de 1.000 de dolari, ornat cu cremă de brânză, trufe, boabe de goji (un soi de măceşe), jeleu de Riesling şi decorat cu frunze din aur.