Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mai 2009 - Anul XIV, nr. 104 (4090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Firmele de dezmembrări auto spun că riscă să intre în faliment din cauza concurenţilor neautorizaţi

Cele circa 80 de firme de dezmembrări auto autorizate ar putea intra în faliment în următoarele trei luni, din cauza concurenţei neloiale din partea persoanelor fizice şi firmelor care funcţionează ilegal, potrivit unei asociaţii a societăţilor de profil.

"Există circa 80 de firme de dezmembrări care funcţionează legal, adică au toate autorizaţiile necesare. Acestea ar putea da faliment din cauza firmelor neautorizate şi a persoanelor fizice care vând piese de schimb ilegal", a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Societăţilor de Dezmembrări Auto şi Reciclare, Maria Boghian.

Ea nu a putut estima pierderile înregistrate de firmele de dezmembrări.

"Pierderile sunt foarte mari, cauzate de firmele ilegale - cam 2.500 - , iar piaţa neagră a pieselor de schimb este incomensurabilă. În fiecare stat din Europa de Est s-a creat o mafie a pieselor auto care valorează peste 50 de milioane de euro", a spus Boghian.

Potrivit datelor asociaţiei, o firmă care funcţionează legal investeşte în echipamente şi amenajarea spaţiilor între 100.000 de euro şi două milioane de euro.

În România sunt dezmembrate legal, în fiecare an, circa 20.000 de maşini.

Potrivit legii, 85% din masa vehiculului trebuie să fie reciclată, iar din 2012 ponderea va creşte la 95%. Boghian susţine că jumătate dintre maşinile venite la dezmembrări prezintă componente lipsă, astfel că ţinta este greu de atins.

Vicepreşedintele asociaţiei, Nicolea Ganea, prezent la conferinţă, a afirmat că inspectorii de daune de la companiile de asigurări reprezintă o problemă pentru firmele autorizate, deoarece aceştia vând la negru piesele de schimb provenite de la maşinile declarate daună totală. El a mai spus că şi mecanicii din service vând pe cont propriu piese de schimb.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele de dezmembrări auto spun că riscă să intre în faliment din cauza concurenţilor neautorizaţi.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firmele de dezmembrări auto spun că riscă să intre în faliment din cauza concurenţilor neautorizaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei