Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iun 2008 - Anul XIII, nr. 138 (3819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modificare de lege

Ţăranii care vor subvenţii pentru bovine trebuie să depună o altă serie de cereri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După numeroasele proteste ale fermierilor trimise la Ministerul Agriculturii şi la Guvernul României, plecate inclusiv de la Suceava, autorităţile au emis o ordonanţă de urgenţă, prin care vechea modalitate de accesare a subvenţiilor pentru bovine a fost modificată.

În aceste condiţii, în doar o lună de zile, până pe 15 iulie, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Suceava vor trebui să se prezinte cei aproximativ 20.000 de crescători de bovine şi ovine eligibili, care vor trebui să depună noi cereri, chiar dacă au mai făcut-o odată, după vechiul ordin în acest an.

 

O măsură care îi bucură pe fermieri

Prin această modificare, vechiul ordin, 255, a fost anulat, ceea ce îi mulţumeşte pe majoritatea crescătorilor de bovine.

Pe baza vechiului ordin, crescătorii de bovine trebuiau să primească timp de trei ani subvenţii pentru numărul de bovine pe care le aveau în 2007.

Ca moment de referinţă era luată ziua de 31 ianuarie 2007. Măsura era considerată total păguboasă de reprezentanţii fermierilor, practic aceasta descurajându-i pe cei care vroiau să se dezvolte. Prin noul ordin, ca dată de referinţă este luată ziua de 31 ianuarie 2008, astfel că toţi crescătorii trebuie să depună cereri din nou.

„Va fi o perioadă grea, în judeţul nostru, conform estimărilor, numărul crescătorilor de bovine şi ovine eligibili pentru subvenţii fiind foarte mare, undeva peste 20.000. Oamenii sunt invitaţi să se prezinte la centrele noastre locale din judeţ, unde vor primi formularele pe care trebuie să le completeze”, a explicat Lya Chiriac, purtătorul de cuvânt al APIA Suceava.

Conform noului ordin, primesc subvenţii crescătorii care la data de 31 ianuarie 2008 aveau în exploataţii minimum trei capete de bovine, toate mai mari de şase luni.

În privinţa subvenţiilor pentru ovine, data limită de depunere a cererilor a fost extinsă până pe 30 iunie, fără ca cei care au cereri întocmite să trebuiască să se prezinte din nou la APIA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţăranii care vor subvenţii pentru bovine trebuie să depună o altă serie de cereri.
 Vizualizări articol: 672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ţăranii care vor subvenţii pentru bovine trebuie să depună o altă serie de cereri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   APIA,Lya Chiriac si presa de alta data trimis de
(14 iun 2008, 14:16:44
Asa cum faceau gospodarii de alta data ,cind dadeau asa de mult lapte la Fabrica Raraul ca trebuia sa i-l arunce la canal fiindca crestea productia peste indicatorii si normativele de plan asa trebuie sa faca si doamna Lya la mai marii Ministerului Agriculturii si celor ce conduc APIA pentru a prezenta situatia in rosu pardon roz a cresterii bovinelor si taurinelor. Ceva nu-i in regula si cred ca o sa li se lungeasca timpul de asteptare,bietilor megiesi cat toate cozile bozinelor din judet legate la un loc. Apropo,Doamna Lya stiti sa mulgeti o vaca ,stiti sa-i dati fin sa rumege si apa sa se adape.Cred ca de aici vine problema,greutatea salariului care e prea greu de dus.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei