Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 mar 2008 - Anul XIII, nr. 57 (3738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţionarii Fondului Proprietatea pot opta pentru despăgubiri în numerar

Acţionarii persoane fizice la Fondul Proprietatea pot să solicite, până la 1 aprilie, anularea conversiei titlurilor de despăgubire în baza cărora au devenit investitori la companie, urmând să fie despăgubiţi în numerar, dacă respectă anumite condiţii.

Legislaţia privind funcţionarea Fondului Proprietatea dă posibilitatea acţionarilor acestuia să aleagă, într-o perioadă de şase luni, între menţinerea calităţii de acţionar şi anularea conversiei titlurilor de despăgubire prin care au dobândit calitatea de investitor.

În cazul în care persoanele vizate nu-şi transmit opţiunea în intervalul menţionat, vor rămâne acţionari la Fond.

Opţiunile trebuie să fie depuse la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, în fiecare zi lucrătoare, între orele 10.00 şi 14.00.

"Organizarea preluării opţiunilor va avea ca obiective evitarea aglomeraţiei, asigurarea unor condiţii civilizate de preluare şi înregistrare a acestora şi asigurarea ordinii publice pe durata programului de lucru cu publicul", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Persoanele ale căror bunuri au fost confiscate de regimul comunist pot să primească despăgubiri în numerar, în limita a 500.000 de lei, sau pot opta pentru acţiuni la Fondul Proprietatea, pe care le vor putea vinde la Bursă după listarea Fondului.

Guvernul a decis, în februarie, că persoanele ale căror imobile au fost naţionalizate şi sunt îndreptăţite să obţină despăgubiri băneşti în numerar, în limita sumei de 500.000 lei, vor primi banii în două tranşe, iar dacă despăgubirea cuvenită depăşeşte acest cuantum, vor primi acţiuni la Fondul Proprietatea.

Fondul are peste 2.800 de acţionari persoane private, însă acţionarul majoritar este Ministerul Economiei şi Finanţelor.

Capitalul Fondului este asigurat printr-un portofoliu de participaţii la diferite companii de stat sau privatizate, precum şi din venituri din privatizări.

Creat ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate, Fondul Proprietatea a devenit operaţional, ca societate pe acţiuni înregistrată la Registrul Comerţului, în decembrie 2005.

Autorităţile intenţionează să listeze Fondul la bursă, până la finele anului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţionarii Fondului Proprietatea pot opta pentru despăgubiri în numerar.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acţionarii Fondului Proprietatea pot opta pentru despăgubiri în numerar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Costiţă de porc la grătar 4 porţii - 30 minute 1,5kg costiţă crudă de porc50 ml ulei1 ceapă6 roşii bine coapte1 linguriţă boia de ardei dulce1 lingură sos de soia2 căţei de usturoi2 linguri muştar1 lingură zahăr brun1 linguriţă miere1 linguriţă rasă scorţişoară±... Citeşte