Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 feb 2008 - Anul XIII, nr. 45 (3726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Termen amânat

Plata subvenţiilor către fermieri, în aprilie

Fermierii îşi vor primi subvenţiile de la Uniunea Europeană prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) începând cu luna aprilie, a declarat, vineri, la Galaţi, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

"Prin eforturile făcute de APIA pentru controalele în teren, pe baza cărora se poate «da verde» pentru începerea efectuării plăţilor, astăzi suntem într-o fază avansată, în aşa fel încât în luna aprilie contăm pe începerea plăţilor subvenţiei pentru fermieri. Este un proces care va lua ceva timp, dar trebuie să se bazeze pe achiziţia de utilaje performante pentru lucrarea pământului şi pe utilaje pentru prelucrarea produselor agricole de bază, deci în zona de procesare alimentară, în aşa fel încât să se realizeze o valoare adăugată cât mai importantă aici în România", a spus Tăriceanu.

Conform acestuia, în 20 februarie la Bruxelles a fost aprobat Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, documentul în baza căruia România va putea să acceseze fondurile Europene în perioada 2007-2013. Suma alocată în total este de aproximativ opt miliarde de euro şi se va adăuga alocaţiilor bugetare pe care le va face statul român pentru susţinerea şi modernizarea agriculturii.

Premierul a spus că "procesul a traversat un moment delicat" în cursul anului 2007, dar crede că acesta a fost depăşit.

 

Moment de cumpănă.

"Anul trecut a existat un moment de cumpănă când plana riscul ca România să nu poată să utilizeze fondurile europene pentru agricultură din cauza unor chestiuni de ordin procedural. Multe din cererile de subvenţii nu au fost corect întocmite, suprafeţele nu au fost corect identificate şi tot procesul ulterior de control absolut necesar pentru corecta utilizare a fondurilor a durat cu mult mai mult, astfel încât am înregistrat anumite întârzieri", a mai spus Tăriceanu.

Potrivit premierului, există deja 15.000 de fermieri care vor beneficia de subvenţii încă de la începutul acordării acestora.

Agricultorii pot depune, în perioada 3 martie-15 mai, cereri pentru subvenţia pe hectar din fonduri UE aferentă anului 2008, deşi nici un fermier nu a primit deocamdată vreun ban pentru anul 2007.

Intervalul de depunere a cererilor va coincide cu perioada în care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) gestionează procesul de acordare a plăţilor pentru anul 2007, astfel că angajaţii vor fi foarte ocupaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plata subvenţiilor către fermieri, în aprilie.
 Vizualizări articol: 570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plata subvenţiilor către fermieri, în aprilie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale verzi 4 porţii - (30 minute + 30 minute la frigider) 3 salate verzi mai mari300g brânză proaspătă de vaci100g telemea rasă1 lingură seminţe de chimen1 leg. mărar1 ceapă roşie2 linguri ulei de măsline2 cepe verzi2 linguri hrean ras200ml... Citeşte