Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2008 - Anul XIII, nr. 42 (3723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Plafon de îndatorare, pentru administraţiile locale

Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) propune ca în proiectul de buget pentru anul 2009 să fie inclus un plafon de îndatorare pentru administraţiile locale, a declarat ministrul Vosganian.

"Am să vă propun ca la toamnă, când adoptăm bugetul pe 2009, să includem deja nivelele pentru administraţia locală în proiectul de buget, pentru a nu avea pericole în viitor. Deci să aprobăm în Parlament plafonul de îndatorare pentru administraţiile locale", a afirmat Vosganian.

"Orice avion când aterizează îşi încetineşte viteza. La noi când trebuie să aterizăm, în decembrie, avionul măreşte viteza, ceea ce creează dificultatea de a rata aterizarea", a spus Vosganian referindu-se la cheltuielile ridicate realizate de autorităţile locale la sfârşitul anului trecut.

 

Construcţia de locuinţe sociale a început în 2007

Comisia parlamentară de anchetă privind utilizarea a 2% din veniturile din privatizare pentru construcţia de locuinţe sociale l-a audiat pe ministrul Dezvoltării, Laszlo Borbely, care a precizat că realizarea acestor locuinţe a început abia în ianuarie 2007.

În perioada 2002-2003, sumele obţinute din privatizări au fost repartizate exclusiv pentru stingerea datoriei publice, iar între anii 2003 - 2006, banii au fost distribuiţi, tot printr-o ordonanţă de urgenţă, dar nu pentru construcţia de locuinţe sociale pentru chiriaşii evacuaţi din casele naţionalizate.

Abia anul trecut sumele prevăzute de legea 10/2001, privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, au început să fie folosite pentru adevărata lor destinaţie.

 

Leul se va deprecia în acest an, pe medie, sub 10%

Leul se va deprecia în acest an în raport cu euro, pe medie, sub 10%, astfel că se va reveni la nivelul cursului din 2005-2006, a estimat, marţi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Nu văd leul chiar aşa de tăvălit. Acum doi ani, el era leul greu şi valoarea lui era cam aceeaşi ca acum. Atunci spuneam că e prea tare. Acum îl vedem ca fiind prea slab. El şi-a revenit spre o normalitate, după ce crescuse nefiresc de mult (...) Nici nu va fi o corecţie majoră, dacă luăm în vedere că, în medie, cursul va reveni la nivelul din 2005-2006", a afirmat şeful băncii centrale, la Antena 3.

Cursul mediu de anul trecut a fost de 3,3373 lei/euro, după ce cotaţia medie s-a plasat la 3,6234 lei/euro în 2005 şi, respectiv, 3,5245 lei/euro în 2006.

După ce s-a apreciat până la un maxim de 3,1112 lei/euro, înregistrat la mijlocul lui 2007, moneda naţională a pierdut treptat teren în partea a doua a anului şi cursul din ultima şedinţă a fost de 3,6102 lei/euro. Deprecierea a continuat mai accelerat la începutul acestui an, cotaţiile ajungând până aproape de 3,8 lei/euro, după care a urmat o perioadă de uşoară revenire a monedei naţionale. BNR a anunţat marţi un curs de 3,6388 lei/euro.

 

Deficit energetic în Europa

Europa s-ar putea confrunta cu deficit în sectorul energetic, dacă nu va construi noi centrale de producere a energiei, care să înlocuiască şi să susţină unităţile de generare de electricitate învechite, a declarat şeful autorităţii germane de reglementare în domeniul energetic, Matthias Kurth.

Proiectele de construcţie de centrale pe bază de cărbune au fost anulate din cauză că operatorii s-au temut de înăsprirea reglementărilor privind emisiile de dioxid de carbon şi a cetăţenilor care nu au dorit termocentrale poluante în apropierea locuinţelor, dar şi din cauza majorării preţurilor la materiale şi a costurilor cu forţa de muncă, a adăugat oficialul german, citat de Reuters.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 3002 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare de pui cu varză de Bruxelles 2 porţii - 40 minute 10 aripioare de pui500g varză de Bruxelles50g unt50ml ulei (pref. măsline)50g ardei gras roşu1 lămâie± sare, piper Varza se opăreşte 1-2 minute în apă clocotită cu puţină sare, apoi se... Citeşte