Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 feb 2008 - Anul XIII, nr. 33 (3714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Finanţare UE pentru promovarea produselor agricole

Organizaţiile profesionale care vor să promoveze produse agricole pe piaţa UE sau în afara blocului comunitar vor beneficia de finanţare de până la 80% din costuri, din fonduri UE şi de la stat, din acest an.

Facilitatea a fost inaccesibilă anul trecut, întrucât Ministerul Agriculturii nu a elaborat cadrul legislativ necesar. Şi Comisia Europeană a modificat însă regulamentele din domeniu, unificând într-un singur act prevederile referioare la promovare în UE şi în afara UE, noul document fiind publicat în luna ianuarie a acestui an.

Uniunea Europeană finanţează anual programe de informare asupra produselor agricole comunitare (sau produse alimentare derivate din agricultură) şi de promovare a acestora pe piaţa internă şi în state non-UE, acţiunile putând lua şi forma participării la târguri şi expoziţii.

Începând cu anul 2008 Uniunea Europeană finanţează şi acţiunile de promovare a fructelor şi legumelor destinate copiilor în instituţiile şcolare din comunitate cu până la 60%.

 

SIF-urile au scăzut la bursă

Cotaţia medie a celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) a scăzut în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, cu 1,49%, într-o piaţă în stagnare.

Indicele general al Bursei, BET-C, a deschis ziua cu un avans de 0,6%, după care a urcat până la un maxim de 0,86%, în jurul orei 11:10. În a doua parte a şedinţei, piaţa a a intrat pe un trend descendent şi a închis cu o pierdere uşoară, de 0,34%.

Cotaţia medie a celor mai lichide zece companii, analizată de indicele BET, a crescut în primele cinci minute de tranzacţionare cu 0,93%, după care a coborât, iar la finalul zilei era cu 0,36% sub închiderea de joi.

 

Buget suplimentat cu 130,8 milioane lei

Bugetul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative a fost suplimentat de Guvern cu 130,8 milioane lei, pentru organizarea summit-ului NATO de la Bucureşti şi activitatea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat.

Fondurile vor fi utilizate şi pentru programe cu finanţare europeană, precum aplicarea Facilităţii Schengen şi Phare 2006, conform unei hotărâri aprobate, miercuri, de Executiv.

Suma va fi alocată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

 

Reduceri de tarife la Vodafone

Grupul britanic de telecomunicaţii Vodafone va reduce cu până la 45%, începând cu luna iunie, tarifele pentru serviciile de transfer de date în roaming în statele europene, a anunţat, ieri, operatorul de telefonie mobilă.

"Din luna iunie, nivelul maxim al tarifelor pentru aceste servicii va fi micşorat la 60 euro/lună, ceea ce reprezintă o reducere de 15 euro (...). În acelaşi timp, grupul va majora cantitatea de date în regim roaming în majoritatea pieţelor europene la cel puţin 150 MB lunar, faţă de 100 MB, ceea ce înseamnă că preţul per MB va fi redus cu aproximativ 45%", se arată într-un comunicat al grupului Vodafone.

Potrivit datelor operatorului, serviciile de roaming sunt utilizate de peste 16 milioane de clienţi ai grupului Vodafone.

Pe lângă reducerea tarifelor lunare, Vodafone va introduce, pentru destinaţiile importante din afara spaţiului UE, un tarif special în cuantum de 30 euro/zi pentru un trafic de 50 MB.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 1303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci cu smântână 10 porţii - 60 minute 800g ciuperci proaspete3 morcovi2 rădăcini de pătrunjel1 ceapă mare50g margarină8 linguri smântână1 lingură făină1 leg. Pătrunjel± sare, piper Zarzavatul curăţat se fierbe în 4 l apă, apoi se... Citeşte