Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 ian 2008 - Anul XIII, nr. 1 (3682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promulgare

Legea bugetului de stat pe 2008, publicată în Monitorul Oficial

Legea bugetului de stat pe 2008, promulgată, luni, de către preşedintele Traian Băsescu, a fost publicată în aceeaşi zi în Monitorul Oficial.

Tot luni, într-un alt buletin al Monitorului Oficial, a fost publicată şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul de promulgare a Legii pentru aprobarea bugetului de stat pe anul 2008. Băsescu a semnat, vineri, decretul de promulgare a Legii Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat, nu şi pe cel privind Legea Bugetului de Stat, deşi ambele legi fuseseră trimise simultan la promulgare.

Tot vineri, şeful statului a avut o întâlnire cu liderii centralelor sindicale, aceştia ridicând o serie de obiecţii privind politica economică şi socială a Guvernului şi solicitând intervenţia preşedintelui.

Administraţia prezidenţială anunţa că şeful statului "va media între Guvern şi sindicate în cadrul unei întâlniri la Palatul Cotroceni în data de 7 ianuarie 2008, ora 11.00, întâlnire convenită şi cu primul ministru".

Întâlnirea cu sindicatele, pe 7 ianuarie.

Întâlinirea de la Palatul Cotroceni, din 7 ianuarie, între confederaţiile sindicale şi Guvern, mediată de Traian Băsescu, rămâne valabilă, iar în cadrul ei vor fi căutate instrumentele adecvate pentru rezolvarea problemelor semnalate de sindicalişti, mai ales cele referitoare la pensii şi şomaj.

Preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, care a făcut această declaraţie, ieri, a adăugat că întâlnirea va avea loc lunea viintoare, la ora 11:00, chiar dacă şeful statului a promulgat Legea bugetului de stat pe 2008, pentru că există posibilităţi ca revendicările să fie soluţionate printr-o ordonanţă de urgenţă.

"Este o carenţă în cadrul legislativ, care se poate corecta printr-o ordonanţă de urgenţă care să-i oblige pe angajatori să facă formare profesională. Este necesară crearea cadrului legislativ care să ducă la punerea în aplicare a acestor obligaţii pe care angajatorii le au deja. Dacă nu vom ajunge la o înţelegere, luni, anunţăm că ieşim în stradă pentru că nu vrem să fim folosiţi ca o armă", a adăugat Hossu.

Proteste şi propuneri.

Liderii celor patru mari confederaţii sindicale s-au întâlnit, vinerea trecută, cu preşedintele Traian Băsescu pentru a-i cere să nu promulge Legea bugetului de stat pe 2008 în forma aprobată de Parlament şi să o retrimită Legislativului pentru a introduce amendamentele sindicatelor. Presa nu a avut acces la discuţii.

După întâlnire, preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a anunţat că Preşedinţia va media, în 3 ianuarie, o întâlnire Guvern-sindicate pe tema amendamentelor la Legea bugetului de stat pe 2008, în cadrul trebuiau să fie discutate propunerile confederaţiilor.

Ulterior, Preşedinţia a comunicat că întâlnirea va avea loc în 7 ianuarie 2008, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni şi că aceasta a fost convenită şi cu premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Cu o săptămână în urmă, confederaţiile îi trimiteau şefului statului o scrisoare deschisă, cu solicitarea de a retrimite Legea bugetului de stat în Parlament, pentru că nu s-a ţinut cont de amendamentele lor.

Organizaţiile semnatare - Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa", Blocul Naţional Sindical, Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România - Frăţia şi Confederaţia Sindicatelor Democratice din România - consideră că proiectul legii bugetului de stat pentru 2008, în forma în care a fost adoptat, va fundamenta o politică "profund antisocială, cu efecte dramatice pe termen mediu şi lung", motiv pentru care cer preşedintelui Băsescu să returneze legea Parlamentului pentru a fi modificată.

Revendicări.

"În ciuda faptului că a fost anunţată o reducere a poverii fiscale suportate de forţa de muncă din România, proiectul de buget va genera o accentuare a fiscalităţii pe veniturile salariale. Orice efect benefic ar fi putut avea reducerea infimă a contribuţiilor sociale suportate de angajaţi, a fost anulat din start de modificarea bazei de calcul pentru contribuţiile de asigurări sociale şi şomaj", declara Hossu, în timpul pichetării sediului Parlamentului de către sindicalişti.

Hossu spunea că, dacă nici preşedintele Băsescu nu va ţine cont de solicitarea lor, confederaţiile urmează să facă o campanie de şase luni, în care să convingă populaţia să nu mai voteze formaţiunile politice care au iniţiat şi susţinut adoptarea bugetului de stat, "partide interesate doar de afacerile proprii".

Sindicatele au avut amendamente referitoare la contribuţiile angajatorilor la fondul de risc pentru accidente şi boli profesionale, care de la 0,4 la sută s-au redus la 0,04 procente, ceea ce face ca sistemul să nu mai poată funcţiona, cele referitoare la contribuţiile pentru sănătate, care s-au redus de la 6,5 la 5,5 la sută.

Până când se vor face investiţii în securitatea la locul de muncă, până când vor fi eliminate riscurile de accidente şi boli profesionale este nevoie de un fond de asigurări pentru aceste accidente, capabil să răspundă nevoilor reale alea celor care au de suferit în astfel de evenimente, afirmă sindicaliştii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legea bugetului de stat pe 2008, publicată în Monitorul Oficial.
 Vizualizări articol: 2026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Legea bugetului de stat pe 2008, publicată în Monitorul Oficial3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în rondele cu grosimea de 5mm.... Citeşte