Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 ian 2008 - Anul XIII, nr. 1 (3682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Renault retrage 68.037 automobile

Renault Samsung Motors va retrage de pe piaţa sud-coreeană un număr de 68.037 de automobile, ca urmare a unor probleme la sistemul de alimentare a motorului, transmite AFP

Ministerul Construcţiilor şi Transportului din Coreea de Sud a cerut subsidiarei constructorului francez Renault să retragă 59.160 de modele SM5 LPLi şi 8.877 SM5 Impression.

Acţiunea a fost determinată de probleme la sistemul de alimentare, care ar putea determina oprirea bruscă a motorului, a declarat purtătorul de cuvânt al Renault Samsung Motors, Choi Min-Soo.

Rechemarea este cea mai importantă acţiune de acest tip de când compania a fost preluată de Renault, în anul 2000.

 

Retrageri mari de euro în Malta

Populaţia Maltei a retras peste 2,5 milioane de euro prin intermediul reţelei de ATM-uri în primele 12 ore de la adoptarea monedei europene unice, depăşind de zece ori numerarul înregistrat pe data de 1 ianuarie a anului trecut, potrivit cotidianului The Malta Independent.

Datele arată că au fost retraşi 208.000 de euro (89.290 de lire malteze) în fiecare oră, ceea ce reflectă dorinţa populaţiei de a deţine noua monedă naţională.

Procesul de preschimbare a monedei naţionale a decurs, marţi, în prima zi de la adoptarea euro, fără incidente majore.

În urma aderării Maltei şi a Ciprului, numărul statelor din zona euro a crescut la 15, comparativ cu 11 la momentul lansării monedei unice.

Următorul stat care ar putea adopta euro este Slovacia, a cărei trecere la zone euro este anticipată pentru 2009, în vreme ce Estonia, Letonia, Lituania, Bulgaria şi România nu vor intra curând în uniunea monetară.

 

BCE a atras 170 de miliarde de euro

Banca Central Europeană (BCE) a atras, ieri, aproximativ 170 de miliarde de euro de pe piaţă, dar oferta în exces de numerar a menţinut dobânda la un nivel redus, transmite Reuters.

BCE a intervenit în ultimele două săptămâni pentru a reduce lichiditatea pe termen scurt, după ce a injectat aproximativ 370 de miliarde de euro sub forma împrumuturilor acordate pe termen mai lung, pentru a acoperi necesitatea de numerar pe perioada sărbătorilor de iarnă.

Un număr de 54 de bănci au acceptat să facă depozite în valoare totală de 168,64 miliarde de euro la BCE, la o rată a dobânzii de 4%.

 

Foştii directori, acţiune în instanţă

Fostul director general al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), Eugen Ghiulea şi fostul adjunct al acestuia, Lucia Topor, au dat în judecată Ministerul Justiţiei cerând suspendarea executării ordinului prin care au fost revocaţi din funcţii la finele lunii noiembrie a anului trecut.

Ghiulea şi Topor au fost revocaţi în urma unei inspecţii a unui secretar de stat din MJ, decizia luată la finele lunii noiembrie a anului trecut aparţinând secretarului de stat din minister Gheorghe Mocuţa.

Principalele deficienţe constatate la control au fost alocarea unor sume "exagerate" din veniturile ONRC pentru plata salariilor şi a primelor substanţiale celor care ocupau funcţii de conducere, neîndeplinirea planului de acţiuni privind dezvoltarea şi consolidarea mediului de afaceri în România, supradimensionarea posturilor de conducere în raport cu cele de execuţie sau lipsa de iniţiativă în debirocratizarea relaţiei cu comercianţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 1641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în rondele cu grosimea de 5mm.... Citeşte