Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 ian 2008 - Anul XIII, nr. 1 (3682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ţăranii pot vinde şi în acest an în pieţe lapte, brânză, peşte şi miere fără să fie înregistraţi

Joi, 3 Ianuarie 2008 (20:38:10)

Ţăranii vor vinde şi în acest an lapte, brânză, peşte şi miere fără să fie înregistraţi la direcţiile sanitar-veterinare, în oricare piaţă din ţară, întrucât perioada de derogare a fost prelungită până la 1 ianuarie 2009, după această dată fiind interzisă comercializarea în absenţa înscrierii.
  Autoritatea Naţionala Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) precizează că termenul a fost decalat, printr-un ordin, pentru unităţile din categoriile: centru de prelucrare a laptelui, ambarcaţiune de pescuit, punct de debarcare, magazin de desfacere peşte, centru de colectare a batracienilor, gasteropodelor, crustaceelor; centru de extracţie, colectare miere şi alte produse apicole, stupină, magazin de desfacere a mierii de albine şi a altor produse apicole.

Pentru toate celelalte unităţi de producţie înscrierea este deja obligatorie.

"Am prelungit derogarea până la 1 ianuarie 2009, iar aceasta este singura modificare adusă ordinului, restul prevederilor au rămas la fel. Decizia de a prelungi termenul a fost luată şi pentru că am avut o discuţie cu domnul Cioloş (Dacian Cioloş, ministrul Agriculturii - n.r.), iar Ministerul Agriculturii vrea să facă acea direcţie de înregistrare a produselor tradiţionale, şi asta o să ne ajute şi pe noi pentru că o să ne dea şi nouă o evidenţă a produselor tradiţionale", a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele Autorităţii Veterinare, Radu Roatiş.

ANSVSA a emis la începutul anului trecut un ordin care stabilea că micii producători de alimente primare trebuie să se înregistreze la direcţiile sanitar-veterinare, iar vânzările acestora sunt limitate la piaţa judeţeană.

După mai multe proteste ale producătorilor, Autoritatea a acordat o derogare de şase luni, care apoi a fost prelungită până la 1 ianuarie 2008. În acest interval, micii producători au vândut şi în afara pieţelor din judeţ, posibilitate menţinută şi pentru acest an.

Instituţia şi asociaţiile de producători lucrează în prezent la realizarea unor ghiduri cu norme de igienă alimentară ce trebuie respectate de micii producători.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţăranii pot vinde şi în acest an în pieţe lapte, brânză, peşte şi miere fără să fie înregistraţi.
 Vizualizări articol: 901 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ţăranii pot vinde şi în acest an în pieţe lapte, brânză, peşte şi miere fără să fie înregistraţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în rondele cu grosimea de 5mm.... Citeşte