Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 oct 2014 - Anul XIX, nr. 241 (5750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Filatelie

Emisiunea aniversară „București, 555 de ani de existență”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru a marca împlinirea a 555 de ani de la prima menționare documentară a orașului și consacrarea sa ca reședință domnească, Romfilatelia a dedicat „orașului lui Bucur” emisiunea aniversară de mărci poştale „București, 555 de ani de existență”, care ilustrează una din fațetele emblematice ale orașului: arhitectura modernă din secolul al XIX-lea și începutul secolului XX.

 

Emisiunea este alcătuită din șase timbre, care prezintă clădiri simbolice din Bucureștiului modern, și o coliță pe care este reprezentată Fântâna Zodiac, din Parcul Carol, monument istoric care simbolizează evoluția culturală din perioada interbelică.

Cele șase mărci poștale aniversare ilustrează: 1 - Palatul Băncii Naționale a României, redat pe timbrul cu valoarea nominală de 3,30 lei, un element arhitectural de referință al modernizării urbane bucureștene din secolul al XVII-lea; 2 - Palatul Patriarhiei, reprodus pe marca poștală cu valoarea nominală de 4,30 lei, o altă bijuterie arhitecturală a Capitalei construită în perioada 1656-1658; 3 - Casa Toma Stelian, creație desăvârșită a arhitectului Ion D. Berindei, clădire înfățișată pe marca poștală cu valoarea nominală de 4,50 lei; 4 - Palatul Krețulescu, clădire istorică construită la începutul secolului al XX-lea, în prezent sediul UNESCO - Centrul European de Învățământ Superior, care apare pe timbrul cu valoarea nominală de 5,00 lei; 5 - Palatul Facultății de Medicină, clădire care găzduiește Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 6,00 lei; 6 - Muzeul Național de Geologie, aflat printre punctele de reper arhitecturale ale Bucureștiului de la începutul secolului trecut, este reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 9,10 lei.

Emisiunea, machetată în coală de 28 de timbre, minicoală de 5 timbre + 5 viniete, coliță dantelată și bloc de şase timbre (în album filatelic), completată cu două plicuri „prima zi”, beneficiază şi de un produs special - un album filatelic, realizat într-un tiraj limitat de 525 de exemplare, echipat cu blocul de şase timbre al emisiunii, numerotat cu roșu, având elemente grafice în folio aur și setul de două plicuri „prima zi”, cu ștampila aplicată în clar în folio aur.

Emisiunea de mărci poștale „București, 555 de ani de existență” poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emisiunea aniversară „București, 555 de ani de existență”.
 Vizualizări articol: 1084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Emisiunea aniversară „București, 555 de ani de existență”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei