Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 aug 2014 - Anul XIX, nr. 189 (5698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Recrutare, selecţie, învăţare

Activităţi finalizate în cadrul proiectului „Bucovina unită prin limba şi tradiţiile ei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două dintre activităţile circumscrise proiectului „Bucovina unită prin limba şi tradiţiile ei” (proiect cultural derulat în perioada 1 iulie - 30 noiembrie a.c. de Asociația Forumul Bucovinenilor de Pretutindeni cu finanţare de la Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul pentru Relația cu Românii de Pretutindeni) au ajuns la final.

 

„Recrutarea și selecția de noi soliști și dansatori pentru Grupul comun <Bucovineanca>”

Este vorba de activitatea care vizează „Recrutarea și selecția de noi soliști și dansatori pentru Grupul comun <Bucovineanca>”, care a avut ca perioadă de desfăşurare intervalul 30 iulie - 15 august a.c., şi de activitatea „Învățarea de noi dansuri și cântece tradiționale bucovinene <Hai la joc și voie bună>”, derulată în perioada 1-18 august a.c.

Aşa cum aflăm de la secretarul general al Forumului Bucovinenilor de Pretutindeni, Gheorghe Hreniuc, care este managerul de proiect, selecțiile pentru Grupul comun „Bucovineanca” s-au făcut în oraşul Cernăuți şi în satele Dinăuți (din raionul Noua Sulița), Horbova, Toporăuți, Herța, Mihureni (din raionul Herța) și Suceveni (din raionul Hliboca).

„Te încântă vizual și te încarcă emoțional - spune Gheorghe Hreniuc - imaginea unei scene de copii, din zone diferite, vârste diferite, îmbrăcați în costume populare în culori și modele variate, a căror dorință este să cânte și să danseze împreună cu soliști și dansatori din România și nu numai. Cea mai mare dorință a acestor tineri români din regiunea Cernăuți este de a-și face prieteni în România și de a participa la primul turneu  al formației transfrontaliere <Bucovineanca>”.

 

„Învățarea de noi dansuri și cântece tradiționale bucovinene <Hai la joc și voie bună>”

Pentru cealaltă activitate, echipa de management a proiectului a contactat persoane cunoscătoare ale tradițiilor satului bucovinean, invitându-le să prezinte tinerilor cântece și jocuri populare strămoșești. După un program bine stabilit, colaboratorii din regiunea Cernăuți au lucrat împreună cu partenerii lor din județul Suceava pentru a dobândi deprinderile corecte în a interpreta cântecele și dansurile populare din Bucovina.

În vederea realizării unor turnee și spectacole, în țară și în străinătate, echipa Forumului Bucovinenilor de Pretutindeni se va ocupa de promovarea intensă a formației și pregătirea performantă a acesteia.

„Colaborarea și spiritul de echipă în preluarea și transmiterea elementelor specifice de folclor muzical și coregrafic din satele bucovinene - spune  Gheorghe Hreniuc - şi încurajarea tineretului din comunitățile românești din nordul Bucovinei prin implicarea acestuia în formația artistică  <Bucovineanca> va fi un exemplu pozitiv pentru alţi tineri, determinându-i să se implice în promovarea limbii, culturii și tradițiilor românești”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activităţi finalizate în cadrul proiectului „Bucovina unită prin limba şi tradiţiile ei”.
 Vizualizări articol: 1193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Activităţi finalizate în cadrul proiectului „Bucovina unită prin limba şi tradiţiile ei”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei