Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 aug 2014 - Anul XIX, nr. 182 (5691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zilele Culturii Urbane, la „Uzina de Apă” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) - Filiala Nord-Est organizează, în intervalul 8-30 august, cea de-a III-a ediţie a Zilelor Culturii Urbane la „Uzina de Apă” Suceava, cu tema „Regenerarea patrimoniului arhitectural neclasat”, proiect cultural realizat cu finanţare parţială din fondul timbrului de arhitectură gestionat de OAR.
Zilele Culturii Urbane la „Uzina de Apă” Suceava, care debutează astăzi, la ora 10.30, la Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană şi Peisaj „Uzina de Apă” Suceava (str. Apeductului, nr. 4) cu un workshop/atelier de restaurare faţade „Uzina de Apă” Suceava - susţinut de partenerul şi sponsorul principal Baumit România, se deschid pentru public la ora 15.00 cu celebrarea aniversării „Uzina de apă” la 100+2 ani, după care vor fi vernisate expoziţiile „Patrimoniu arhitectural neclasat la Suceava“ (ora 15.30) şi „Trans(a)parenţe” (secţiunea I) - arhitect Arpad Zachi, Fundaţia Arhitext Design.

La ora 16.30 va fi proiectat filmul documentar „Şantier în lucru” (Sindy Quéré, Guillaume Lebon, Bénédicte Vacquerel - Franţa), iar la ora 17.00 va avea loc prezentarea primei reşedinţe artistice la „Uzina de apă” - Şerban Budăcean (Asociaţia Artiştilor Români din Paris).

Tot astăzi, la ora 18:30, va fi prezentat proiectul de salvare a Casei Enescu din Mihăileni (arhitect Şerban Sturdza, preşedintele OAR - Filiala Bucureşti), iar seara (ora 19:00) se va încheia cu un concert special pentru susţinerea salvării Casei Enescu din Mihăileni.

Sâmbătă, 9 august, manifestările vor continua cu Conferinţa şi masa rotundă „Protejarea patrimoniului arhitectural neclasat” (de la ora 10:00), în cadrul cărora va avea loc proiecţia filmului documentar „Şantier în lucru - Les villes d'après”, în prezenţa realizatorilor (ora 10:00), prezentarea arhitecturii contemporane din Europa Centrală şi de Est - arhitect Arpad Zachi (ora 11:30), Patrimoniul industrial din Bucovina - doctorand urbanist Adrian Cioangher (ora 12:30).

În cadrul Conferinţei Baumit România (ora 13.30) – arh. Adrian Albuleţ va vorbi despre tehnici de restaurare, iar masa rotundă cu tema „Protejarea patrimoniului arhitectural neclasat” (ora 15.30) va fi moderată de arh. Ion Andriu, vicepreşedintele OAR.

Duminica, 10 august, va fi Ziua Porţilor Deschise la „Uzina de apă” Suceava, la care este invitat să participe publicul sucevean.

În cea de-a II-a parte a evenimentelor, expoziţia itinerantă „Trans(a)parenţe” (secţiunea I), care prezintă arhitectura ultimilor ani din ţările din Europa Centrală şi de Est, va fi prezentată la Botoşani (8-14 august), iar secţiunea II, de la Botoşani, va fi adusă şi expusă la „Uzina de Apă” Suceava (15-20 august).

În intervalul 12-20 august, în cadrul acţiunii „Previzionare rezidenţă artistică - APAR Franţa” - artistul Şerban Budăcean va lucra în bazinele „Uzinei de Apă” Suceava producând lucrări în tehnică proprie in-situ.

Vizitatorii vor putea urmări artistul şi evoluţia lucrărilor, însă nu vor putea interacţiona cu acesta, deoarece va fi complet izolat şi autonom în spaţiile închise temporar pentru această acţiune.

„Uzina de Apă” Suceava va fi închisa între 20-22 august pentru montarea expoziţiei-rezultat a rezidenţei artistice.

Pe data de 23 august este programat vernisajul expoziţiei rezidenţei artistice Şerban Budăcean, iar în intervalul 24-30 august în expoziţia unicat, produsă în rezervoarele uzinei vor fi organizate diverse evenimente şi schimburi de experienţă cu artişti din România şi din străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Culturii Urbane, la „Uzina de Apă” Suceava.
 Vizualizări articol: 1121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zilele Culturii Urbane, la „Uzina de Apă” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei