Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 aug 2014 - Anul XIX, nr. 182 (5691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Festivalul de artă medievală va fi promovat în Suceava cu ajutorul unor statui vii şi prin flash mob-uri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Manifestările organizate la ediţia de anul acesta a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” vor fi promovate în municipiul Suceava începând de luni cu ajutorul unor statui vii şi prin flash mob-uri cu teme istorice. Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a declarat în cursul zilei de ieri că statuile vii şi flash mob-urile vor putea fi văzute de către suceveni câte trei ore pe zi, dimineaţa, la amiază şi seara în cinci locaţii din Suceava, în Obcini, George Enescu, în faţa primăriei, pe esplanada din centrul oraşului şi în cartierul Burdujeni, în zona Orizont.

Emil Ursu a amintit că Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” va avea loc în perioada 14 – 17 august a.c, la ediţia de anul acesta urmând să fie prezente 16 trupe de artă medievală, dintre care patru sunt formaţii muzicale. Emil Ursu a spus că festivalul va începe joi, 14 august a.c., de la ora 20:15, cu un concert susţinut de trupa Hara pe scena Muzeului Satului Bucovinean. Tot joi, de la ora 20:30, va începe parada cu făclii a festivalului care va avea traseul Obcini – George Enescu – Primărie – bulevardul Ana Ipătescu – Cetatea de Scaun a Sucevei. Directorul Muzeului Bucovinei a ţinut să precizeze că această paradă cu făclii este cea mai mare din ţară, traseul fiind de şapte kilometri.

Emil Ursu a spus că în premieră, manifestările organizate anul acesta la festivalul medieval din Suceava vor avea loc atât în incinta Cetăţii de Scaun, cât şi în şanţul de apărare. „Un element de noutate anul acesta este acela că va intra în vizitare şi şanţul de apărare al cetăţii. Aici vor fi montate o parte din taberele medievale şi tot aici se vor desfăşura o serie de spectacole”, a declarat directorul Muzeului Bucovinei. El a precizat că pe perioada festivalului, în cursul dimineţii vor avea loc în special spectacolele pentru copii, respectiv teatru, dansuri şi jocuri medievale. De asemenea, după-amiază vor fi organizate spectacolele cu lupte medievale, spectacole muzicale, prezentări de arme, de tabere şi dansuri medievale.

Sâmbătă, 16 august, de la ora 19:20, în şanţul de apărare al cetăţii va avea loc un turnir cu cai, iar duminică, în aceeaşi locaţie şi de la aceeaşi oră suceveni şi turiştii vor putea asista la un spectacol de dresură de cai.

Emil Ursu a mai precizat că în fiecare zi a festivalului, după ora 20:30 vor începe spectacolele cu focuri, acestea având loc tot în şanţul de apărare al cetăţii. „Sâmbătă seara încercăm, pentru prima dată anul acesta, un spectacol cu foc şi lasere. Sperăm că va fi pe placul publicului, iar dacă acest lucru se întâmplă, în 2015 vom aduce pentru fiecare seară un astfel de spectacol”, a mai spus directorul Muzeului Bucovinei.

El a mai spus că preţul unui bilet la festivalul medieval va fi de 2 lei pentru copii, iar adulţii vor plăti 5 lei dimineaţa şi 7 lei după-amiază. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul de artă medievală va fi promovat în Suceava cu ajutorul unor statui vii şi prin flash mob-uri.
 Vizualizări articol: 2376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Festivalul de artă medievală va fi promovat în Suceava cu ajutorul unor statui vii şi prin flash mob-uri5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei