Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mar 2014 - Anul XIX, nr. 62 (5571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ediţia a IX-a

Concursul Naţional de Jurnalism Cultural „Mihail Iordache”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, având ca parteneri Asociaţia Alecart, Universitatea „Ştefan cel Mare”, Centrul Cultural Bucovina, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Revista de cultură Timpul (Editura Adenium), organizează, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, cea de-a IX-a ediţie a Concursului Naţional de Jurnalism Cultural „Mihail Iordache”.

 

Concursul se adresează elevilor de liceu, are două etape şi se desfăşoară pe două secţiuni

Concursul, care se adresează elevilor de liceu (clasele IX-XII), are două etape, judeţeană şi naţională, şi se desfăşoară pe două secţiuni: 1 - Recenzie de carte beletristică, 2 - Cronică de spectacol artistic.

Pentru etapa judeţeană, care va avea loc în perioada 7-13 aprilie, lucrările se trimit exclusiv online (având ca termen limită data de 6 aprilie a.c.), pe adresa electronică specificată de inspectorul şcolar de limba şi literatura română din fiecare judeţ.

Jurizarea lucrărilor şi selecţia elevilor revin comisiei judeţene instituite la nivelul fiecărui inspectorat şcolar.

La secţiunea Recenzie de carte beletristică, participanţii vor trimite o lucrare (maximum trei pagini), care va cuprinde recenzia unui volum publicat în anii 2012-2014.

La secţiunea Cronică de spectacol artistic, participanţii vor trimite o lucrare (maximum trei pagini), cu cronica unui spectacol de artă, reprezentaţie care a avut loc în perioada 2012-2014.

 

Etapa naţională se va desfăşura la Suceava, în perioada 16-18 mai

Pentru etapa naţională, care se va desfăşura la Suceava, în perioada 16-18 mai, vor participa câte doi elevi din fiecare judeţ (câte unul pentru fiecare secţiune). Excepţie fac municipiul Bucureşti, de unde pot participa şase elevi (câte trei elevi pentru fiecare secţiune), şi judeţul gazdă, cu o participare de patru elevi (câte doi elevi pentru fiecare secţiune).

Elevii selectaţi vor susţine, pe secţiuni, două probe individuale: o probă scrisă şi o probă orală. Jurizarea probelor şi stabilirea câştigătorilor revin unui juriu naţional, format din nume de prestigiu ale jurnalismului cultural.

La proba scrisă, concurenţii vor redacta, pe secţiuni, timp de trei ore, un eseu interpretativ, vizând specificul recenziei de carte beletristică, respectiv specificul cronicii de spectacol artistic, pornind de la un articol jurnalistic, publicat într-o revistă de cultură, în perioada 2012-2014.

Concurenţii vor avea la dispoziţie textul-suport selectat.     

La proba orală, concurenţii vor susţine (maximum cinci minute) un discurs argumentativ de evaluare a unei reviste de cultură şi vor răspunde unei întrebări adresate de juriu.

Concurenţii vor avea la dispoziţie, pentru documentare, un stand cu publicaţii culturale.

 

Premii şi alte activităţi

La etapa naţională, în cadrul fiecărei secţiuni, se vor acorda trei premii, menţiuni şi premii speciale. Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava va acorda Marele Premiu „Mihail Iordache”.

Manifestarea va include şi lansarea noului număr al revistei de atitudine culturală Alecart.

În acest context, va avea loc un workshop - dialog între generaţii, pe tema jurnalismului cultural contemporan.

Informaţii suplimentare se pot obţine la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava (prof. Gheorghe Cîrstian, e-mail: gheorghe_cirstian@yahoo.com; tel. 0744 611 757) şi la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava (inspector şcolar Eleonora Bulboacă, e-mail: eleonora_bulboaca1957@yahoo.com; tel. 0733 946 065).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul Naţional de Jurnalism Cultural „Mihail Iordache”.
 Vizualizări articol: 925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Concursul Naţional de Jurnalism Cultural „Mihail Iordache”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei