Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mar 2014 - Anul XIX, nr. 60 (5569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Despre Revoluţie

Fostul ministru de Interne Doru Viorel Ursu şi-a lansat ultimele cărţi la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Avocatul Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne în primul guvern post decembrist, condus de Petre Roman, şi-a lansat miercuri la Fălticeni bestseller-ul “Sânge şi carne de om”, din care fac parte volumele “Drama unui minister”, “Sibiu – acvariul groazei” şi “Enigma mieilor”.

Pe lângă publicul iubitor de carte şi pasionat de mistere ale Revoluţiei Române din Decembrie 1989, la întâlnirea cu fostul ministru de Interne a participat generalul Eugen Şalar, fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, părintele Mihail, stareţul Mănăstirii Râşca, reprezentanţi ai Şcolii de Subofiţeri Jandarmi, poliţişti, cadre active şi pensionari MAI, primarul Cătălin Coman, elevi de la cele trei colegii fălticenene, interesaţi de istoria României.

Referindu-se la cele trei cărţi prezentate fălticenenilor, fostul ministru de Interne a precizat că acestea nu se povestesc, ele trebuie citite.

“Ele nu sunt cărţi de librărie, ele nu sunt cărţi cu care se face comerţ, ele nu sunt cărţi sponsorizate de nimeni, tocmai pentru că nu înţeleg să mă plec în faţa nimănui şi a nici unei dorinţe de manevră politică. De aceea eu vă învit să le citiţi. Aş fi foarte fericit ca măcar câteva familii din Fălticeni să le citească, şi dacă asta se va întâmpla în întreaga ţară, misiunea mea este îndeplinită”, precizează autorul.

Doru Viorel Ursu a mai declarat: „Se spune că evenimentele din decembrie sunt o revoltă anticomunistă. Dar, doar atât? Evenimentele din decembrie vin pe un regim care trebuia să cadă aşa cum s-a hotărât la Malta de către liderii de atunci ai lumii, cel sovietic şi cel american. Numai că, din păcate, evenimentele din decembrie au un profund caracter antistatal, pentru că şubrezesc autoritatea statului român, chiar comunist cum era el. Dar a distruge Ministerul de Interne cu mâna Ministerului Apărării Naţionale este o dovadă clară că s-a fragilizat autoritatea statului român de care avem atâta nevoie, mai ales acum”.

 

În decembrie 1989 nu au fost terorişti

Legat de evenimentele din decembrie 1989, Doru Viorel Ursu a spus că nu au existat terorişti. „Am spus-o de când am fost ministru de Interne, studiind arhive şi documente. În vremea aceea pe teritoriul României au fost peste 1.500 de ţinte false, s-au tras 53 de rachete în obiective care nu existau, au fost oamenii înnebuniţi cu baraje care vor sări în aer, cu apă otrăvită, cu terorişti care trag peste tot, încât s-a ajuns ca până la plecarea lui Ceauşescu să moară 140 de oameni, iar după plecarea lui să moară de opt ori mai mult, peste 1.000. Acest război a fost unul de diversiune, cu baloane construite special şi lansate pentru a simula aparate de zbor, ştiri şi teme false, discuţii care păreau a exista între conducătorii unor formaţiuni de avioane”, a declarat fostul ministru de Interne, Doru Viorel Ursu.

În cadrul întâlnirii de la Fălticeni, scriitorul a povestit şi despre evenimentele speciale de care a avut parte în calitate de ministru de Interne, dar şi despre

înlăturarea Guvernului Petre Roman: „Guvernul din care făceam parte a fost înlăturat, nu de mineri, cum vi se spune, ci de bătălia dintre politicienii români şi bătălia dintre interesele lor. Un guvern era sacrificat, bun sau rău, nu pot să spun, pentru că aş fi subiectiv, făcând parte din el, dar care ne-a dat înapoi cu mulţi ani în faţa Europei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul ministru de Interne Doru Viorel Ursu şi-a lansat ultimele cărţi la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fostul ministru de Interne Doru Viorel Ursu şi-a lansat ultimele cărţi la Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei