Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 233 (5440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

La Karlovy Vary

Expoziţia de pictură şi grafică „Art Bohemia & Bucovina 2013”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Galeria de artă din incinta Grandhotel Pupp, din Karlovy Vary (Cehia), a găzduit, în cea de-a doua jumătate a lunii septembrie, expoziţia de pictură şi grafică „Art Bohemia & Bucovina 2013”, realizată de participanţii primei ediţii externe a Taberei internaţionale de creaţie plastică „Bucovina - trecut, prezent şi viitor”.

 

Zece pictori şi graficieni din şapte ţări europene

Expoziţia, care a etalat 20 de lucrări semnate de zece pictori şi graficieni din şapte ţări europene, a fost prezentată la vernisaj de artistul plastic Roman Kharevsky, directorul extern al taberei internaţionale iniţiate în anul 2006 de profesorul şi pictorul bucovinean Ioan Bodnar, tabără care a devenit din start un proiect stabil, care a ajuns în acest an la cea de-a VIII-a ediţie.

Artiştii Roman Kharevsky şi Ivan Konupek (Cehia), Mychaylo Besareba (Slovacia), Irina Kopeikina (Letonia), Aleksandr Zintcenko (Rusia), Igor Filobok (Ucraina), Victoria Polinski (Germania), Ioan Bodnar, Radu Bercea şi Tiberiu Cosovan (România), care se cunoşteau de la ediţiile anterioare organizate în perimetrul bucovinean, s-au reîntâlnit în această toamnă în Cehia, la Karlovy Vary (faimoasa staţiune balneară Karlsbad, din de mult apusul Imperiu Habsburgic), în cadrul primei ediţii externe a taberei care s-a desfăşurat în intervalul 4-14 septembrie.

Tabără care le-a oferit participanţilor prilejul vizitării unor interesante obiective din Karlovy Vary şi din oraşul Loket (medievalul burg Elbogen) şi, într-o escapadă de o zi în Germania, din oraşul Dresda, capitala landului federal Saxonia, „Florenţa Nordului” de pe malul Elbei (unde au vizitat impresionanta Galerie de Pictură a Vechilor Maeştri din Palatul Zwinger).

 

Lucrările vor fi valorificate în scop caritabil

Lucrările expuse la Pupp Art Gallery (pictură în culori de ulei şi acryl pe pânză şi grafică / linogravură pe hârtie), pe şevaletele pe care s-au aflat - până la deschiderea expoziţiei - tablourile artistului plastic bulgar Pavel Mitkov, vor fi valorificate în scop caritabil, pentru susţinerea unei asociaţii care are în grijă 60 de copii orfani din Karlovy Vary.

Ediţiilor anterioare ale Taberei internaţionale de creaţie plastică „Bucovina - trecut, prezent şi viitor” (ediţii care s-au desfăşurat, în ordine, la Frasin, Putna - Gălăneşti, Bivolărie, Horodnic de Sus, Vatra Moldoviţei, Vama şi Todireşti) li se adaugă acum cea de la Karlovy Vary, tabără care a alăturat pentru câteva zile - prin genericul expoziţiei de la final „Art Bohemia & Bucovina 2013” - două foste părţi componente ale Imperiului Habsburgic: Regatul Boemiei (Königreich Böhmen) şi Ducatul Bucovinei (Herzogtum Bukowina).

Aşa cum a precizat la vernisaj profesorul Ioan Bodnar „Tabăra internaţională de creaţie plastică <Bucovina - trecut, prezent şi viitor> va fi organizată în anii care urmează şi în alte ţări europene, la invitaţia participanţilor ediţiilor care au avut loc până în prezent”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia de pictură şi grafică „Art Bohemia & Bucovina 2013”.
 Vizualizări articol: 1315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Expoziţia de pictură şi grafică „Art Bohemia & Bucovina 2013”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei