Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 oct 2012 - Anul XVII, nr. 240 (5145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Talciocul Cultural

Blues de Bahlui cu Iulian Canaf

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă despre deschiderea oficială a Talciocului Cultural aţi putut citi în ziarul nostru de ieri, mă bucur că pot oferi o cronică a ceea ce a urmat în această nebună zi de 11 octombrie, cu prelungire până pe 12...

Aşadar, să tot fi fost 21.30 când Iulian Canaf, pe care l-am prezentat ca fiind mai mult decât „Vocea României” (unde, vă amintiţi?, poporul de SMS-işti l-a ejectat în semifinală), adică pur şi simplu Vocea. Pe care şi-a jertfit-o pentru ca noi, cei vreo 400 (unde, Doamne, au încăput atâţia!?) de împătimiţi de blues (chestia aia care zice Iulian că-i curge prin vene; şi nu minte, fiindcă blues-ul este doar sincer, şi atât), să ne bucurăm de câteva ore de Artă adevărată. Nu, n-a fost o seară „incendiară”, că d-astea sunt doar cu pleibeciste, prin cluburile de panarame, a fost „doar” o seară perfectă, în care un Artist unic în felul în care cântă şi simte Muzica a avut parte la rândul său de publicul pe care şi l-ar dori mereu.

Toţi, absolut toţi cei de-acolo (chiar dacă unii nu ştiau poate cine a fost Robert Johnson, cine a fost Stevie Ray Vaughn ori cine este Bob Dylan) au cântat, au bătut ritmul pe mese ori pe genunchi, au intrat cu vocea când trebuia la „Mojo Working”, ce mai, au fost parte din eveniment, ceea ce trebuie salutat cu multă dragoste. Exact ceea ce a făcut şi Iulian, care nu numai că a revenit de trei ori pe scenă pentru bisuri, dar ne-a mai înmânat pe un stick, într-una din pauze, una din piesele care vor apărea pe albumul Canaf aflat în curs de înregistrare. Piese noi, compoziţii proprii, blues ca la mama lui, pe malul Mississippi-ului, venit de pe malul... Bahluiului! Să nu vă mire: blues-ul nu e doar trăire, e şi vers. Iar cu Iulian Canaf, până să începem înregistrarea interviului pentru Intermedia, am purtat o discuţie despre, ţineţi-vă bine!, Shakespeare, Edgar Alan Poe şi Ginsberg!... pornită de el, nu de mine, că eu sunt om normal. Nu artist de geniu, ca el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blues de Bahlui cu Iulian Canaf.
 Vizualizări articol: 930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Blues de Bahlui cu Iulian Canaf5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei