Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iun 2012 - Anul XVII, nr. 149 (5054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Ediţie inaugurală

Zilele Culturii Urbane la „Uzina de Apă” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Teritorială Nord-Est (care reuneşte arhitecţii din judeţele Suceava şi Botoşani) instituie, din luna august a acestui an, o nouă manifestare care se va insera în calendarul activităţilor culturale ale Sucevei.

 

Inaugurarea Centrului de Cultură Urbană, Arhitectură şi Peisaj „Uzina de Apă” Suceava

Este vorba de Zilele Culturii Urbane la „Uzina de Apă” Suceava, manifestare a cărei ediţie inaugurală este programată pentru intervalul 10 - 12 august a.c., când se va aniversa împlinirea a o sută de ani de la darea în folosinţă a unui obiectiv reprezentativ pentru procesul de modernizare urbană de la începutul secolului XX.

„Uzina de Apă” Suceava (Wasserwerk der Stadt Suczawa, proiectată în anul 1908, construită în anul 1910 de firma „Thiem und Sohn” şi dată în folosinţă la data de 12 august 1912), obiectiv clasat prin demersurile arhitecţilor suceveni ca monument istoric circumscris patrimoniului naţional, a fost reabilitată şi transformată în Centrul de Cultură Urbană, Arhitectură şi Peisaj „Uzina de Apă” Suceava, centru care va fi inaugurat cu prilejul acestei manifestări.

 

Ceremonial de sfinţire, vernisarea unor expoziţii, concert în spaţiu neconvenţional

Zilele Culturii Urbane la „Uzina de Apă” Suceava, care vor debuta vineri, 10 august a.c., cu inaugurarea Centrului de Cultură Urbană, Arhitectură şi Peisaj „Uzina de Apă” Suceava (cu o ceremonie de sfinţire oficiată de reprezentanţi ai cultelor religioase din zonă - creştin ortodox român şi armean, catolic şi mozaic), vor continua în aceeaşi zi cu vernisajul a două expoziţii (care prezintă proiectul de reconversie a „Uzinei de Apă” în Centru de Cultură Urbană şi integrarea în comunitatea locală), cu un concert susţinut în acest spaţiu neconvenţional şi cu un tur de vizitare a patrimoniului industrial, a unor echipamente industriale contemporane cu acest obiectiv secular şi a unor noi dotări edilitare.

 

Conferinţă-dezbatere, masă rotundă, Balul „Uzinei de Apă” 

Sâmbătă, 11 august, va avea loc conferinţa-dezbatere cu tema „Rolul şi funcţionarea Centrelor Culturale” şi o masă rotundă cu tema „Schiţă de proiect pentru un program de activităţi şi funcţionare a Centrului de Cultură Urbană, Arhitectură şi Peisaj <Uzina de Apă> Suceava”, la care sunt invitaţi viitori parteneri, reprezentanţi ai organizaţiilor de arhitecţi, reprezentanţi ai unor ONG-uri şi ai unor instituţii de învăţământ şi cultură.

Seara va avea loc Balul „Uzinei de Apă” (cu „ţinută muncitorească” obligatorie), bal la care se vor acorda premii pentru cea mai adecvată ţinută - feminină şi masculină - după moda de acum o sută de ani). La miezul nopţii se va ciocni un pahar de „apă” pentru a cinsti împlinirea unui secol de la punerea în funcţiune a uzinei.

 

Zilele Porţilor Deschise la „Uzina de Apă” Suceava

Duminică, 12 august, vor fi inaugurate Zilele Porţilor Deschise la „Uzina de Apă” Suceava, care vor permite vizitarea obiectivului şi a expoziţiilor de vizitatorii externi, şi va avea loc, „la iarbă verde”, în curtea Centrului de Cultură Urbană, Arhitectură şi Peisaj „Uzina de Apă” Suceava,

închiderea manifestării aniversare.

Începând din ziua următoare va exista un program de vizitare, Centrul de Cultură Urbană, Arhitectură şi Peisaj „Uzina de Apă” Suceava urmând să găzduiască întâlniri zilnice şi colocvii cu teme specifice în cadrul cărora vor fi prezentate lucrări de diplomă ale unor elevi ai secţiei de arhitectură de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, ale unor tineri arhitecţi, expoziţii de artă fotografică, expoziţii vizând anumite proiecte de restaurare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Culturii Urbane la „Uzina de Apă” Suceava.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zilele Culturii Urbane la „Uzina de Apă” Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei