Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 dec 2011 - Anul XVI, nr. 284 (4882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Ediţia a XXII-a

Salonul anual al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul de Istorie a avut loc marţi vernisajul Salonului-concurs anual al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava.

 

140 de lucrări realizate de 48 de artişti    

Salonul-concurs, ajuns la cea dea-a XXII-a ediţie, organizat sub egida Consiliului Judeţean (CJ) Suceava de Centrul Cultural „Bucovina” (CCB) - prin Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale - şi Muzeul Bucovinei, a aliniat în acest an în competiţie, aşa cum a spus la deschidere responsabilul-coordonator Victor T. Rusu, un număr de 140 de lucrări realizate de 48 de artişti.      

Salonul a acoperit secţiunile pictură, grafică şi artă decorativă, secţiunea sculptură nefiind reprezentată la această ediţie. Întrucât organizatorii au prevăzut câte un premiu de 500 de lei pentru fiecare din cele patru secţiuni, suma alocată premiului pentru sculptură a fost convertită într-un premiu special care a fost acordat în premieră unui grup de mici creatori de la o şcoală suceveană.

 

O manifestare la care prezenţa tinerilor este majoritară

Apreciat de vicepreşedintele Consiliului Judeţeran Suceava, Vasile Ilie, ca o manifestare la care prezenţa tinerilor este majoritară, salonul, care a crescut în participare, a fost evaluat de un juriu de profesionişti din care-au făcut parte artiştii plastici Dumitru Rusu, Viorica Moruz şi Sorin Baciu, profesori la Şcoala de Arte „Ion Irimescu” din Suceava.

Remarcând faptul că Victor T. Rusu, care coordonează pentru prima oară salonul, „a reuşit din mers să reunească un număr important de artişti, de la elevi, la nume sonore în creaţia plastică suceveană”, directorul general al CCB, prof. Sever Dumitrache, a mulţumit CJ Suceava pentru susţinerea şi încurajarea valorilor artistice.

 

Premiile salonului-concurs

Juriul a acordat premiul pentru pictură lui Mihai Valentin Tipa, premiul pentru grafică Cristinei Andrişan, iar premiul pentru artă decorativă a fost conferit elevei Ana Maria Hreniuc Moroşan.

Un premiu special a fost acordat grupului de 15 elevi de la Şcoala Generală „Ion Creangă” Suceava, coordonaţi de prof. Luminiţa Martiniuc (susţinuţi şi prezentaţi de artistul plastic Constantin Ungureanu BOX).

De o apreciere aparte s-a bucurat Cristina Andrişan, laureata secţiunii de grafică, despre care prof. Sorin Baciu a spus că „a reuşit să spargă rigiditatea tehnicii de a lucra în peniţă”.

Toţi participanţii au primit diplome din partea organizatorilor salonului.

 

COV: „Umor între haz şi necaz”

Vernisajul salonului a constituit un prilej de întâlnire cu graficianul satiric Viorel Corodescu COV, care a lansat cu acest prilej DVD-ul „Umor între haz şi necaz”. DVD-ul, realizat prin mijloace proprii, circumscrie întreaga biografie şi activitatea de grafician a lui Viorel Corodescu COV, o prezentare inedită care însumează... 115 ani (65 de ani de viaţă, 40 de ani în slujba umorului desenat şi zece ani de la instituirea şi acordarea Premiilor COV la Festivalul „Umor la Gura... Humorului”).

Viorel Corodescu COV, care a primit din partea vicepreşedintelui CJ Suceava, Vasile Ilie, o diplomă de excelenţă, i-a oferit acestuia un portret grafic cu trăsături umoristice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salonul anual al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Salonul anual al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei