Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 ian 2011 - Anul XVI, nr. 20 (4618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Aniversare

Ziua Artelor Plastice Bucovinene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei, Centrul Cultural Bucovina, Muzeul de Artă „Ion Irimescu” şi Societatea Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice din Bucovina (SAAAPB) aniversează Ziua Artelor Plastice Bucovinene prin deschiderea unei expoziţii de pictură şi conferirea unor titluri de excelenţă în artă şi pentru susţinerea artei bucovinene în anul 2010.

Evenimentul, programat să aibă loc vineri, 28 ianuarie a.c., la ora 12:00, la Muzeul de Istorie din municipiul Suceava, înregistrează în premieră prezentarea expoziţiei retrospective de pictură a artistului plastic Teodor Tatos (1901-1985), gest recuperator care reuneşte pe simeze circa 40 de lucrări provenind din două colecţii particulare şi din patrimoniul Muzeului de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni.

Un caracter aparte vor avea titlurile şi premiile acordate cu prilejul aniversării Zilei Artelor Plastice Bucovinene (zi care marchează înfiinţarea la Cernăuţi, la data de 31 ianuarie 1932, a SAAAPB).

Vor fi conferite două titluri „Pictorul anului 78 al artelor plastice bucovinene”, artistului plastic Cătălin Alexandru Chifan, „pentru desăvârşire profesională în pictură”, şi artistei plastice Doina Catargiu „pentru performanţe inegalabile în a picta lumina”.

Totodată, vor fi acordate un Premiu de excelenţă „Opera Omnia” graficianului Mihai Pânzaru PIM (care a fost sărbătorit recent cu prilejul împlinirii vârstei de 65 de ani) „ pentru că a izbutit să ajungă un simbol runic al culturii bucovinene - PIM”, dar şi titlul de „amic al artelor plastice bucovinene” pe care-l va primi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, pentru implicare în sprijinirea fenomenului artistic bucovinean”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Artelor Plastice Bucovinene.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Artelor Plastice Bucovinene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei