Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 nov 2009 - Anul XIV, nr. 273 (4259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Serile filmului german

„Împărăteasa Sissi”, la Casa Prieteniei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Casa Prieteniei, situată lângă Muzeul de Ştiinţe ale Naturii, continuă seria filmelor germane de calitate, din cadrul proiectului „Serile filmului german”, iniţiat de Biroul Informaţional al Regiunii Schwaben.
Luni, 23 noiembrie, începând cu ora 18:00, sucevenii pot urmări producţia cinematografică „Sissi – Schicksalsjahre einer Kaiserin” în regia lui Ernst Marischka. „Sissi – Schicksalsjahre einer Kaiserin” este un film din anul 1957 şi reprezintă cea de-a treia parte din cadrul trilogiei „Împărăteasa Sissi”.
Prima parte a trilogiei o înfăţişează pe Prinţesa Elisabeth a Bavariei, “Sissi”, în vârstă de doar 16 ani, care îşi urmează mama şi sora Helene în Ischl, la Curtea Regală a Austriei, unde se stabilise deja logodna Prinţesei Helene cu Prinţul Franz Josef. Însă acesta din urmă se îndrăgosteşte de frumoasa şi totodată nonconformista Sissi. Sentimentul este reciproc, însă mariajul cu tânărul moştenitor aduce cu sine aroganţa şi îndărătnicia Reginei-Mamă, care nu agreează deloc exuberanţa juvenilă a prinţesei Sissi. Ultima parte a trilogiei este marcată pe de o parte de candoarea şi devotamentul Împărătesei Sissi, şi pe de altă parte de atitudinea ostilă şi încercarea Reginei Mamă de a presăra nelinişte şi nesiguranţă în cuplul regal.
Având în rolurile principale nişte figuri reprezentative ale cinematografiei germane – Romy Schneider, Magda Schneider, Karlheinz Böhm – acest film oferă spectatorului ocazia de a petrece momente plăcute vizionând un film german de calitate. Intrarea la film este liberă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Împărăteasa Sissi”, la Casa Prieteniei.
 Vizualizări articol: 430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Împărăteasa Sissi”, la Casa Prieteniei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei