Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iul 2008 - Anul XIII, nr. 152 (3833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Începând de astăzi

Ateliere pentru mici meşteşugari în incinta Muzeului Satului Bucovinean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În curtea Hanului Domnesc din municipiul Suceava a avut loc ieri dimineaţă deschiderea oficială a cursurilor care se desfăşoară în atelierele lucrative organizate de Secţia de etnografie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina, ateliere care se circumscriu proiectului intitulat „Tradiţii şi meşteşuguri în universul copiilor”, proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional cu suma de 9.000 lei.

 

Ateliere adresate copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani

Atelierele, care vor funcţiona începând de astăzi până pe data de 18 iulie în incinta Muzeului Satului Bucovinean de pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei, sunt adresate copiilor talentaţi cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani,

care au sau doresc să dobândească aptitudini în domeniul creaţiei artistice populare.

Această primă întâlnire, organizată în scop informativ, a reunit cca. 40 de copii din cei aproximativ 70 care sunt aşteptaţi să participe la cele cinci ateliere în care cei mici sunt îndrumaţi de către meşteri populari, artişti plastici şi muzeografi în deprinderea meşteşugurilor olăritului, ţesutului, prelucrării artistice a lemnului, încondeierii ouălor şi picturii pe sticlă.

 

Produsele vor fi valorificate în standul cu suveniruri şi la Târgul Meşterilor Populari

Atelierele vor fi astfel coordonate: olărit - meşterul olar Dumitru Paşcaniuc de la Marginea, ţesut - Veronica Hojbotă de la Mănăstirea Humorului, prelucrarea artistică a lemnului - meşterul cioplitor Codrin Benţa din Fălticeni, încondeiat ouă - Mărioara Pintescu din Falcău, pictură pe sticlă - artista plastică suceveană Camelia Rusu Sadovei.

Materialele de lucru sunt asigurate integral de către organizatori, iar produsele artistice şi meşteşugăreşti realizate de copiii care s-au înscris la aceste ateliere vor fi evaluate şi valorificate atât în expoziţia organizată la final, în standul cu suveniruri de la Muzeul Satului Bucovinean, precum şi în cadrul Târgului Meşterilor Populari, care se va desfăşura în intervalul 1- 3 august a.c.

Aşa cum ne-au spus organizatorii, primii cumpărători vor fi, cu siguranţă, părinţii copiilor, care vor dori să păstreze lucrările realizate de copiii lor.

 

Câteva reguli care trebuie respectate 

Însoţiţi de părinţi şi bunici, copiii au optat pentru unul din aceste ateliere (pentru a-şi putea însuşi cât mai bine un meşteşug) şi au luat cunoştinţă de câteva reguli care trebuie respectate pe parcursul frecventării acestor ateliere.

După cum au precizat muzeografele Iustina Humă şi Violeta Marianciuc, copiii, care vor pleca zilnic de la Hanul Domnesc la Muzeul Satului Bucovinean însoţiţi de muzeografi şi de meşterii coordonatori, au fost sfătuiţi să vină îmbrăcaţi cu haine lejere de joacă, să aibă şepcuţe şi pălării pentru soare, să fie ascultători atât pe parcursul deplasării cât şi în timpul lucrului în ateliere, să-şi ia pacheţele cu mâncare şi sticle cu apă.

Părinţii şi bunicii sunt bineveniţi să-i însoţească şi să rămână cu ei pe parcursul zilei, mai ales că micii meşteşugari vor trebui să semneze o fişă de protecţia muncii, ţinând cont că unii dintre ei vor lucra cu dălţi ascuţite, cu ceară fierbinte sau vor manevra plăcuţe de sticlă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ateliere pentru mici meşteşugari în incinta Muzeului Satului Bucovinean.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ateliere pentru mici meşteşugari în incinta Muzeului Satului Bucovinean3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei