Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mar 2008 - Anul XIII, nr. 73 (3754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Remember

Nichita Stănescu, 75 de ani de la naştere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După „Primăvara Poeţilor”, festivalul internaţional de poezie care a marcat şi perimetrul literar al Sucevei, poezia va fi din nou slăvită odată cu aniversarea zilei de naştere a lui Nichita Stănescu (31 martie 1933 - 13 decembrie 1983), poetul despre care s-a spus că „odată cu el, logosul limbii române ia revanşa asupra poeţilor săi”.

Două manifestări dedicate lui Nichita Stănescu au fost programate pentru zilele următoare, una care va fi organizată la Vatra Dornei, iar cealaltă la Suceava.

 

Festival-concurs şi maraton de poezie

Aşa cum ne anunţă Violeta Codorean, directorul Casei de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei, mâine se desfăşoară cea de-a doua ediţie a festivalului-concurs de poezie pentru tinerii creatori dorneni „Nichita Stănescu”, manifestare adresată elevilor şcolilor din municipiu. Festivalul-concurs, organizat sub egida Primăriei Vatra Dornei de către Casa de Cultură „Platon Pardău” în colaborare cu Asociaţia Scriitorilor şi Artiştilor din Ţara Dornelor, şi-a propus să selecteze cei mai merituoşi tineri poeţi din oraş cu intenţia, pe viitor, de a-şi extinde aria de cuprindere în întregul bazin al Dornelor.

După o obiectivă preselecţie au rămas în concurs un număr de 18 tineri, elevi ai şcolilor nr. 2, nr. 4 şi ai Liceului „Ion Luca”.

Juriul va anunţa mâine câştigătorii, festivitatea de premiere urmând să se desfăşoare la Primărie, în Sala Oglinzilor, unde, la ora 17:00, va avea loc şi vernisajul expoziţiei artiştilor plastici bucureşteni, pictorul Tudor Meiloiu şi sculptorul Constantin Rădulescu.

În ziua de 31 martie, când se împlinesc 75 de ani de la naşterea lui Nichita Stănescu, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” va marca momentul prin organizarea unui maraton literar cu două segmente: la ora 12:00, sub genericul „Vocea Geniului”, iubitorii de poezie se vor întâlni cu scriitoarea Angela Furtună, iar la ora 17:00, sub genericul „Nichita pentru eternitate”, protagonist va fi poetul şi pianistul Paul Mustaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nichita Stănescu, 75 de ani de la naştere.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nichita Stănescu, 75 de ani de la naştere5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pacat trimis de
(27 mar 2008, 20:18:01
Au ramas atat de putini cei care mai fac ceva ptr cultura noastra romaneasca.O auzim invocata de multe ori in discursurile retorice si melodramatice ale lui Adrian Paunescu sau in reflectiile acide ale domnului Pruteanu dar, cu toate astea , nimeni nu face nimeni....ne hranim cu vorbe si vise!
2.   Cultura si gusturi trimis de
(27 mar 2008, 21:11:18
Cultura se face prin programe, prin participare, prin simtire. Cultura majora este un proces mental cu deosebire. Poate ca lumea in general a uitat, sau a obosit. In orice caz, la programele culturale care se deruleaza totusi in oras gratie unor oameni de inalt profesionalism si de o mare daruire, publicul nu vine. Inseamna ca gusturile sale merg catre altceva, catre show, televiziune.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei