Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mar 2008 - Anul XIII, nr. 73 (3754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

In memoriam

Asociaţia Culturală “Mircea Motrici”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu prilejul omagierii jurnalistului şi scriitorului Mircea Motrici (24 martie 1953 - 16 mai 2007), în ziua în care, dacă n-ar fi plecat „să culeagă boabe de rouă printre stele”, ar fi împlinit 55 de ani (prilej cu care a fost lansat volumul de versuri publicat postum „Libertatea visului”), soţia Rozalia, care a rămas să se îngrijească de toate cele ce n-a reuşit el să împlinească (de scrierile sale pregătite pentru tipar, de proiectele sale optimiste pe care le-a făurit şi le-a hrănit cu speranţe până în ultima clipă), a făcut cunoscut, cu emoţia celei care i-a fost un devotat şi total dăruit partener de viaţă, de bucurie şi suferinţă, faptul că a luat decizia înfiinţării Asociaţiei Culturale „Mircea Motrici”.

 

Casa memorială „Mircea Motrici”

Anunţul, făcut în satul de baştină al celui pe care fericitul întru adormire, patriarhul Teoctist, îl numea „băiatul meu din Bucovina”, la Centrul Cultural „Unirea de sub Oadeci” (care s-a înfiinţat la iniţiativa lui Mircea Motrici la Şcoala de Arte şi Meserii „Acad. Haralambie Mihăescu” din Udeşti), semnala faptul că, în casa părintească în care-a rămas de veghe venerabilul său tată, va fi configurat un nucleu de memorie.

Cu sprijinul prietenilor şi al tuturor celor care l-au stimat şi l-au preţuit, va exista la Udeşti o Casă memorială „Mircea Motrici”.

Totodată, sub egida acestei nou-înfiinţate asociaţii, care, cu toate strădaniile, aşa cum a spus cu glas tremurat îndurerata-i soţie, Rozalia, „nu va putea umple golul rămas după plecarea lui dintre noi”, va fi editat un volum intitulat „Evocări Mircea Motrici”, va fi definitivată şi publicată încă o carte rămasă în manuscris cu titlul „La porţile timpului” şi va fi iniţiat un concurs de reportaj radiofonic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţia Culturală “Mircea Motrici”.
 Vizualizări articol: 955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Asociaţia Culturală “Mircea Motrici”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei