Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 feb 2008 - Anul XIII, nr. 29 (3710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Grafică satirică

Ioana, o ghiduşă zâmbitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Palierul de la etajul Muzeului de Ştiinţele Naturii din cadrul Complexului Muzeal Bucovina Suceava găzduieşte de câteva zile o expoziţie de grafică satirică.

Autoarea celor 70 de lucrări, Ioana Tatarciuc, elevă a Şcolii libere de caricatură sucevene iniţiată de prof. Paula Şalar, abordează, cu inocenţa vârstei (11 ani), subiecte multiple, în diverse formule de exprimare plastică.

Fie că este vorba de portrete şi expresii de chipuri, crochiuri atitudinale, fabule şi proverbe ilustrate sau caricaturi cu mesaj metaforic, lucrările, înşiruite într-o desfăşurare vizuală care-l stimulează - prin ritmicitatea panotării - pe privitor la lectura alertă a imaginilor, decupează, în aceeaşi măsură, segmente de realitate şi de lume utopică.

 

„Războinicul luminii”

O desenatoare, cu siguranţă, silitoare, care încearcă să-şi controleze linia încă şovăitoare, care punctează cromatic acolo unde trebuie, o ghiduşă zâmbitoare, care priveşte însă cu seriozitate în jurul ei, preluând, spre transpunere plastică, subiectele zilei în lucrări cu titulatură explicativ-sugestivă: „Lumea în plan înclinat” (sau viziunea beţivului), „Cu ce gândim uneori” (sau cum cugetă unii cu... picioarele), „O masă sănătoasă” şi „Hrana conservată” (un elocvent mesaj ilustrat pentru alimentaţia sănătoasă), „Binele şi răul sau lupul mâncat de oaie” (o fabulă educativă cu titlu răspicat) sau „Condiţia omului modern” I şi II ( metaforă în serie cu mesaj social).

Savuroasă, ironică, sugestivă şi ancorată în realitatea cotidiană este însă lucrarea intitulată „Războinicul luminii”, în care Ioana (care nu poate fi suspectată de provocare politică) îl „atinge” (evident cu vârful peniţei) pe „ilustrul” Gigi Becali.

„Lumea - spune Ioana - este inspiraţia mea şi omul, care e hazliu”. În privinţa omului Ioana a punctat magistral; mai hazliu, nici că se putea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioana, o ghiduşă zâmbitoare.
 Vizualizări articol: 903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Ioana, o ghiduşă zâmbitoare5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei