Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 feb 2008 - Anul XIII, nr. 29 (3710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Suceava 620

Cetatea se pregăteşte de asediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Amenajările scenografice efectuate în Cetatea de Scaun a Sucevei pentru spectacolul asediului de duminică sunt tot mai vizibile.

Dacă la finele săptămânii trecute, în şanţul de apărare al cetăţii se lucra la poarta butaforică pe care asediatorii o vor doborî cu lovituri de berbec, ieri poarta era deja ridicată la baza zidului, de-a lungul căruia, pe o anumită porţiune, a fost construit un culoar mascat prin care vor ieşi apărătorii spre a da piept cu duşmanul.

Sus, pe platou, echipa de cascadori descărca dintr-un camion materialele de decor şi recuzita pentru spectacol. Aşa cum am aflat, pentru realizarea spectacolului asediului Cetăţii de Scaun  echipa de cascadori, actori şi pirotehnicieni a adus la Suceava şase camioane de materiale şi echipament.

 

Cai în Muzeul Satului Bucovinean

Opt din cei zece cai care vor fi implicaţi în desfăşurarea manifestării se aflau ieri deja în grajdurile gospodăriilor „Humor” şi „Bilca” din Muzeul Satului Bucovinean.

Într-unul din grajduri erau cazaţi, negri ca corbul, caii Branco şi Gorre.

În celălalt, vestitul Taboo, pe care cascadorul şi actorul Vali Vasilescu l-a achiziţionat, cu câţiva ani în urmă, într-o stare deplorabilă, de la nişte ţigani (şi care apare acum primul în site-ul de prezentare al companiei sale de consultanţă de cascadorie specializată) şi bălanul Sultan, care a apărut ca inorog într-o binecunoscută reclamă comercială.

Ceva mai încolo, înhămate la una dintre şarete şi potrivindu-şi pasul în mers, puteau fi văzute iepele friziene Morena şi Karina.

 

De azi încep repetiţiile

Tot în Muzeul Satului Bucovineana erau trase şi şaretele care vor fi utilizate în spectacol pentru transportul tunurilor de asediu.

Cascadorii şi caii vor începe de azi repetiţiile. Între timp, în şanţul de apărare, unde duminică se va desfăşura întreaga acţiune a asediului, terenul, care s-a dezgheţat şi a devenit noroios, va fi pregătit prin împrăştierea unei mari cantităţi de nisip şi de rumeguş.

Deşi cascadele care vor fi realizate prezintă un grad mare de risc, Vali Vasilescu ne-a spus că publicul nu trebuie să fie îngrijorat. „Totul este regizat - a precizat el - iar echipa este de profesionişti”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cetatea se pregăteşte de asediu.
 Vizualizări articol: 927 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Cetatea se pregăteşte de asediu4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Limba romana sa traieste trimis de
( 5 feb 2008, 12:59:15
negri CACO rbul erau Branco si Gorre,Tibi?
2.   Stie lumea de acest spectacol ? trimis de
( 5 feb 2008, 14:51:15
Mi-e teama ca efortul atat de mare pt a realiza ceva deosebit este dat peste cap de lipsa informatiei ....ma intreb cati suceveni stiu ce va fi la Cetate ?? Apropo de greseli " Doi dintre caii care VA participa la asediu....."Hmmmm, un pic de atentie la redactare dragilor !

3.   Ce se intampla duminica? trimis de
( 5 feb 2008, 16:23:07
Dupa cum suna articol, acest spectacol pare totusi unul destul de atractiv si interesant. Ma mira lipsa reclamei sau a anunturilor cu referire la acest eveniment. Totusi inca nu stiu precis ce semnificatie sau importanta are ce se intampla duminica si probabil ca si multi altii habar nu au...asta e...suceava

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei