Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 oct 2008 - Anul XIII, nr. 247 (3928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Felinarul roşu de deasupra justiţiei noastre

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agitaţiile pricinuite de deconspirarea unor şperţuri în lumea parchetelor justiţiare nu trebuie privită decât ca un accident. Da, astfel de evenimente se produc, fiindcă atât conducătorul şpăgilor cât şi copiloţii săi nu adaptează viteza de deplasare la condiţiile de trafic, vizibilitatea fiind redusă iar semnalizarea ineficientă.

Nu trebuie să fii expert în a privi în adâncuri, pentru a descoperi hemoroizii problemei. Se subînţelege că un procuror scoate la greu banul pentru a ajunge şef la un parchet de pe lângă o Ogradă de Apel; fiindcă, în noua sa funcţie, va căpăta de „n” ori mai multă şpagă. Astfel, ceea ce a dat este lin amortizat, Domnul fie lăudat. Mita plătită de el e ca un felinar roşu deasupra unui bordel; orice trecător aflând, dintru început, că acolo, la bordelul Ogrăzii de Apel Piteşti-Bucureşti-Ploieşti, poţi gusta contracost din plăcerile oferite de o justiţie tare perversă.

Cred că hemoroizii chestiunii în cauză sunt chiar mai adânci decât se crede, deoarece, încă de pe băncile facultăţii, viitorii procurori şi judecători cunosc dresajul cu biciul aspru al fraudei, fiind deseori siliţi să umble la teşcherea, pentru a-l unge pe dom’ profesor. Nu-s greu de intuit năravurile pe care cu precocitate ei le deprind; nu-i greu de ghicit ce justiţie vor întrupa ulterior, când vor intra în pâine ca în brânză.

Îmi aduc aminte, în urmă cu vreo zece ani, cum, la un examen cu decanul unei facultăţi de drept fruntaşe, un student a fost prins copiind, de către un asistent. Micul infractor a tras o ceartă de la egal la egal cu proful, care în final l-a pedepsit drastic, punându-i în carnet nota...  9 (nouă). Şi ce dacă regulamentul universităţii prevedea exmatricularea fără comentarii?

Întâmplător sau nu, studentul era chiar nepoţelul decanului. Degeaba insistaţi, n-o să vă spun cât de uriaş este el azi pe scara justiţiei româneşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Felinarul roşu de deasupra justiţiei noastre.
 Vizualizări articol: 1087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Felinarul roşu de deasupra justiţiei noastre5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei