Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 oct 2008 - Anul XIII, nr. 247 (3928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şpagă la Academie

Patru ani de închisoare, pentru trafic de influenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din comuna Fundu Moldovei a fost încarcerat, sâmbătă, în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, după ce pe numele său figura un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru că a pretins şi primit 10.000 de euro pentru a o „ajuta” pe fata unei consătence să ajungă ofiţer de poliţie.

Radu Popa, în vârstă de 50 de ani, va fi trimis într-unul din penitenciarele din ţară, unde va executa patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

 

Îl cunoştea pe rectorul Academiei  

Popa a fost trimis în judecată de procurorii Departamentului Naţional Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava în urmă cu doi ani, fiind acuzat că a luat 10.000 de euro, pentru a interveni pe lângă cadre din cadrul Academiei de Poliţie, în scopul promovării examenului de admitere în cazul unei tinere în vârstă de 20 de ani. Aceasta din urmă, Carmina U., a încercat să dea la Academia de Poliţie în 2004, dar a picat concursul.

La începutul anului 2005, mama fetei a auzit că Radu Popa are relaţii în conducerea Academiei de Poliţie „Ioan Cuza” Bucureşti şi ar putea să o ajute să-şi vadă odrasla poliţist.

De altfel, mai auzise femeia (Alina U., în vârstă de 42 de ani), bărbatul mai ajutase şi alţi tineri să intre la Academie.

Femeia a luat legătura cu Popa, iar acesta din urmă i-a spus că o poate ajuta, contra unei sume de bani, pe care urma să o livreze „pilelor” de la Bucureşti, şi anume, zicea el, rectorului Academiei de Poliţie, chestorul de poliţie profesor doctor universitar Costică Voicu, care era şi preşedintele comisiei centrale de admitere.

 

A picat examenul

Problemele au apărut în momentul în care, deşi tânăra în vârstă de 20 de ani se visa deja studentă a Academiei, nu a luat examenul.

Mama fetei s-a dus glonţ la Radu Popa şi i-a cerut acestuia toţi banii înapoi. Deşi bărbatul a motivat picarea examenului prin aceea că au fost nişte probleme, iar chestorului Voicu, susţinea el, i-ar fi fost frică de un eventual control, şi a asigurat-o pe Alina U. că înţelegerea rămâne valabilă pentru admiterea din 2006, fără să mai trebuiască să plătească nici un leu, femeia nu a mai fost de acord şi a reclamat toate cele întâmplate poliţiştilor şi procurorilor din cadrul structurilor anticorupţie.

Anchetatorii au stabilit, în timpul cercetărilor, că Popa şi Voicu se cunoşteau de aproape 10 ani, însă şeful Academiei nu a fost pus sub învinuire, întrucât nu au existat probe împotriva acestuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru ani de închisoare, pentru trafic de influenţă.
 Vizualizări articol: 1037 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 7 voturi
Patru ani de închisoare, pentru trafic de influenţă2.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei