Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 oct 2008 - Anul XIII, nr. 247 (3928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Colegiul Naţional „Petru Rareş”

„Balul bobocilor” în Wild West

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava a organizat, vineri seară, la Casa de Cultură Suceava, „Balul bobocilor” în Wild West. Era normal ca decorul să fie o bucăţică din vestul sălbatic, dar mai ales „actorii” şi concurenţii care au intrat în competiţia de Miss şi Mister să fie parte din poveste.

Pe tot parcursul spectacolului, liceenii au ales îmbrăcăminte adecvată temei, fuste mini, cizme lungi de piele gen western, pălării cu boruri largi şi întoarse de cowboy, jeansi, curele din piele, pene, toate în armonie cu muzica country.

Au lipsit din decor pistolarii care dădeau pe gât pahare cu whisky şi bandiţii fioroşi în goana după aur. În compensaţie, organizatorii au invitat doi artişti indieni care au interpretat muzică tradiţională, la mai multe instrumente, dând spectacolului farmec şi culoare.

 

Making-of Wild West

Prezentarea spectacolului a fost una originală, în care câţiva elevi de la „Petru” (Edward Ciornea - regizor, Marcu Florea, Andrei Apăvăloaie, Diana Luca, Roxana Şerban şi Bianca Paşnicuţu) au format o echipă de filmare (regizor, operatori, scenarişti şi asistenţi) care au pregătit un proiect pentru şcoală, un fel de making-of al filmului Wild West. S-au înregistrat greşeli, s-au tras duble, s-au auzit mereu replici de genul „Motor”, „Linişte în platou”.

Echipa de filmare a avut ceva probleme şi cu microfoanele, pentru că multe replici nu s-au auzit foarte bine în sală, dar, până la final, s-au descurcat.

 

Bobocei de-a V-a

S-au înregistrat multe momente muzicale, mult dans (cel în care dansatorii - elevi din clasele a XI-a, au folosit mici lanterne pentru a da mai mult mister momentului artistic, a fost foarte aplaudat). Boboceii de clasa a V-a, 15 fetiţe şi cinci băieţi, care au urcat pe scenă îmbrăcaţi cu haine din piele întoarsă bej, franjurate, cu pălării, ciocate, eşarfe prinse în jurul gâtului, au dat un aer de prospeţime spectacolului. Fiecare şi-a spus monologul hazliu, fiind aplaudaţi la scenă deschisă. La final, au primit câte un cadou din partea organizatorilor.

 

„Uniforma” Wild West

Echipa de filmare a înregistrat totul, inclusiv evoluţia celor 20 de concurenţi, zece fete şi băieţi, care au trecut prin mai multe probe pentru a ajunge pe prima poziţie a podiumului. Nu au făcut excepţie de la „uniforma” Wild West nici bobocii de clasa a IX-a.

Ei au fost supuşi la trei probe: cea de dans, proba rochiilor de seară şi cea a întrebărilor fulger. Dansul a fost foarte bine pregătit de boboci, astfel că, pe aceeaşi scenă, şi-au făcut apariţia toţi cei 20 de concurenţi, pentru ca juriul să poată să admire măiestria fiecărui concurent.

Este de apreciat atenţia cu care şi-au ales elementele de vestimentaţie, pentru a nu ieşi nicicum din tema balului.

 

Răspunsuri trăsnite

La proba de seară, au contat atitudinea, mersul elegant, ţinuta, pentru că rochiile fetelor şi costumele băieţilor erau oricum impecabile.

La „exerciţiul” cu întrebările, având în vedere că nu s-au deschis biletele înainte de concurs, bobocii au răspuns de cele mai multe ori „trăsnit”. Unul dintre concurenţi a crezut că este original dacă spune că buricul pământului se află chiar pe burta sa, iar o altă boboacă este de părere că Ştefan cel Mare mânca alături de vitejii săi cartofi pai cu mămăligă.

 

Rock şi umor

Nu au lipsit din spectacol momentele muzicale de bună calitate. Au reţinut atenţia publicului două momente live cu muzică rock, două trupe ale Colegiului „Petru Rareş”. „Guns On Fire” a interpretat trei coveruri şi trupa „Frantic” a cântat două piese în premieră, compuse de solistul trupei.

Chiar dacă muzica şi dansul (trupele Cool Ice, dansul fetelor de clasa a X-a, o trupă de la Palatul Copiilor) au ocupat mai bine de jumătate din timpul dedicat spectacolului, momentele de umor nu trebuie neglijate. Fie că era ironizat curentul Emo, fie că era prezentată lupta dintre trei băieţi pentru o frumoasă blondă (travesti) sau efectele speciale cu cearşaful roşu, în spatele căruia se mişcau două personaje, dar dădeau senzaţia că este una singură, sau pantomima de la citirea sponsorilor spectacolului, publicul s-a distrat şi a aplaudat efortul organizatorilor.

 

Miss şi Mister „Petru Rareş”: Claudia Botezatu şi Cristian Bucşineanu, cei mai frumoşi boboci

La sfârşitul spectacolului, cei mai frumoşi boboci au fost aleşi Claudia Botezatu şi Cristian Bucşineanu, Miss şi Mister Colegiul Naţional „Petru Rareş” 2008. Juriul a mai desemnat: Mister Popularitate – Andrei Bitoleanu, Miss Popularitate – Georgiana Boca, locul III – Victor Ţânţar şi Andreea Goreac, locul II – Ştefan Drumea şi Irina Galeş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Balul bobocilor” în Wild West.
 Vizualizări articol: 2490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.26/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 23 voturi
„Balul bobocilor” în Wild West4.3523

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei