Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 oct 2008 - Anul XIII, nr. 247 (3928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

PDL Suceava cere facilităţi pentru medicii pensionari

Luni, 20 Octombrie 2008 (18:13:51)
PDL Suceava cere pentru medicii pensionari facilităţi de care se bucură alte categorii de pensionari, legate de domeniile în care au lucrat. Candidatul PDL la Camera Deputaţilor în colegiul Suceava 1, prof.univ. Sanda-Maria Ardeleanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că aşa cum cei care au lucrat la Poştă, CFR sau E.ON beneficiază de o serie de avantaje după ce se pensionează, ar trebui ca şi medicii pensionari să aibă dreptul la asistenţă medicală gratuită şi la medicamente gratuite. Sanda-Maria Ardeleanu, soţie şi fiică de medic, a spus că a participat la Ziua medicului pensionar, organizată de Colegiului Medicilor, Asociaţia Medicilor de Familie şi conducerea Spitalului de Urgenţă Suceava şi a constatat că „toate dezbaterile s-au aflat sub semnul lipsei de respect şi a situaţiei precare pe care medicii pensionari o au în lumea actuală”. Ea i-a amintit pe doctorii Ioan Lucaci, Iulian Postolache, Stanca Voichiţa Angheluţă, Vera Gheorghiu şi Eduard Varzaru, „voci de autoritate, care cu o undă de tristeţe au vorbit despre anii pe care îi trăiesc acum ca pensionari”. „Din cauza salariilor pe care le au, ajung la o pensie care se află la limita subzistenţei. Există mari probleme în asistenţa socială, cei care rămân singuri sau nu se mai pot îngriji nu beneficiază, din păcate, de facilităţi în domeniul asistenţei sociale. Medicii pensionari nu beneficiază de gratuitatea asistenţei medicale şi de gratuitatea medicaţiei. Ne-am angajat ca în perioada imediat următoare sau imediat ce acest lucru va fi posibil să supunem atenţiei Parlamentului României un text de lege care prevede facilităţi pentru medici pentru a fi revăzut şi pentru ca el să conţină cererile pensionarilor din domeniul medical. Sunt nişte drepturi pe care medicii ar trebui să le aibă. Trebuie ca acest text de lege să aibă metodologia de aplicare”, a spus prof. Ardeleanu.  
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL Suceava cere facilităţi pentru medicii pensionari.
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL Suceava cere facilităţi pentru medicii pensionari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei