Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 66 (8595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiect de peste 1,2 milioane de euro, pentru elevii și tinerii vulnerabili, la Școala Panaci

Școala Gimnazială Panaci, în parteneriat cu Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava, a derulat Proiectul ”Copii și tineri integrați pentru o lume mai bună”, cu o durată de trei ani de zile. Proiectul a beneficiat de un grant în valoare de 1.212.665 euro oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare Locală.

Obiectivul proiectului a fost abordarea integrată și inovativă a unui grup țintă format din: copii și tineri cu cerințe educaționale speciale; copii și tineri cu risc de părăsire timpurie a școlii; cadre didactice și părinți/tutori ai copiilor aflați în situație de risc; profesioniști/voluntari din sfera serviciilor sociale; copii/tineri  și părinții/tutorii lor care interacționează cu copiii și tinerii din grupul țintă principal, în vederea creșterii gradului de incluziune socială a copiilor din trei regiuni de dezvoltare din România (județele Suceava, Botoșani, Harghita și Tulcea).

Pe parcursul celor trei ani, au fost vizate o serie de activități care au avut în atenție copiii vulnerabili și persoanele care au interacționat direct cu aceștia: părinții și cadrele didactice.

Grupul țintă a fost format în fiecare an din elevii claselor a IV-a și a VIII-a, cărora le-au fost furnizate servicii de sprijin educațional de tip ”școală după școală”, care au constat în ore de pregătire suplimentară la Limba română și Matematică, în vederea îmbunătățirii situației școlare și a pregătirii mai temeinice pentru examenele de Evaluare Națională, la care, în ultimii doi ani, elevii noștri din clasele a VIII-a au promovat 100%.

Programul de pregătire a fost realizat de profesorii școlii noastre: Apopii Nicoleta, Asăndulesei Monica, Verdeșescu Buzilă Mirela și Verdeșescu Buzilă Sandu.

De asemenea, proiectul a oferit și alte tipuri de activități, precum cele sportive, recreative și creative, care au avut în vedere creșterea stimei de sine, activitatea 3.4 “Furnizare educație anti-discriminare, cetățenie activă și a promovării modelelor de succes”, prezentată de lector univ. dr. Marius Eși, și activitatea 3.5 “Furnizare educație pentru sănătate, igienă și nutriție”, susținută de lector univ. dr. Monica Turturean.

Părinții elevilor din grupul țintă au beneficiat de cursuri de educație parentală oferite de specialiștii din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Suceava. Toate cadrele didactice de la Școala Gimnazială Panaci au participat la un program de formare profesională ”Educație incluzivă”, pentru că unul din obiectivele proiectului a fost cel legat de integrarea elevilor cu CES în învățământul de masă și o mai bună abordare a celor mai potrivite metode de lucru cu acești copii.

Desfășurarea acestui proiect în școala noastră a contribuit direct la îmbunătățirea procesului educațional, la o utilizare mai eficientă a resurselor umane existente, prin evidențierea necesității integrării și a menținerii în procesul de învățământ a copiilor cu diverse vulnerabilități, în vederea unei dezvoltări durabile și a egalității de șanse pentru toți, indiferent de mediul social căruia îi aparțin.

Dir. prof. Verdeșescu Buzilă Mirela

Prof. pr. Verdeșescu Buzilă Sandu

Școala Gimnazială Panaci

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de peste 1,2 milioane de euro, pentru elevii și tinerii vulnerabili, la Școala Panaci.
 Vizualizări articol: 613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect de peste 1,2 milioane de euro, pentru elevii și tinerii vulnerabili, la Școala Panaci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei