Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 50 (8579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Proiect educativ

”Mărțișorul fără frontiere” - Proiect transfrontalier în cadrul parteneriatului România-Ucraina

A doua ediție a proiectului transfrontalier „Mărțișorul fără frontiere” a adus împreună elevi și profesori ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava (gazde), parteneri de peste graniță, oameni implicați care au dorit să promoveze frumusețea tradițiilor ce leagă oamenii la fiecare început de primăvară.

Prin modul cum s-a organizat și s-a desfășurat întreaga paletă de activități, invitați din Cernăuți și nu numai au descoperit  frumusețea și varietatea vieții educațional culturale din cadrul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”.

Proiectul a urmărit implicarea elevilor, a părinţilor, a cadrelor didactice și a comunității locale într-un demers educativ de amploare prin realizarea a două expoziții (expoziție de mărțișoare și o expoziție de case tradiționale din Bucovina).

Activitățile au debutat cu prezentarea proiectului „Binele învinge”, titlul ce a devenit și mottoul întâlnirii.

Prin proiectul „Binele învinge” au fost aduse în prim plan activitățile derulate de inspector pentru limbi moderne-limba engleză, prof. Gabriela Parascheva Hisem, pe parcursul celor doi ani de la izbucnirea războiului.

Inspector prof. Gabriela Hisem a afirmat că în jurul datei de 1 martie 2022 a început să-și ofere sprijinul împreună cu clasa la care este dirigintă prin acțiuni de voluntariat și lecții de limba engleză pentru elevii ucraineni, a continuat cu o expoziție inedită “Peaceful Sky for Ukraine” în spațiul neconvențional oferit de Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană și Peisaj “Uzina de Apă” Suceava și a încununat seria activităților cu „Mărțișorul fără frontiere”, proiect care a deschis granițele și a dus la semnarea de parteneriate cu mai multe instituții de învățământ în jurul datei de 1 martie 2023, respectiv 22 februarie 2024, la inițiativa bibliotecarei Alina Papuc.

Activitatea de săptămâna trecută a continuat cu elevele clasei a XII-a C profil arhitectură, arte ambientale și design, Apetrei Alexandra Miruna, Ștefanovici Sabina Gabriela și Vrăbioru Emima care au prezentat „Locuința populară în Bucovina”, coordonate de arhitect prof. dr. Larisa Georgina Popa.

Invitatele din Ucraina au adus în prim plan filmulețe de prezentare cu activități specifice primăveri derulate în școlile lor, iar Liceul 5 “Oriana” a semnat un parteneriat cu ocazia acestei întâlniri, alăturându-se astfel celorlalte școli deja partenere.

Desigur, s-a lăsat loc spontaneității și actului liber, s-a valorificat fiecare moment, s-a ținut cont că “fiecare învață de la fiecare” și că schimbul de idei sau sentimente antrenează întreaga personalitate a protagoniștilor.

Activitatea a fost intens pregătită și moderată de bibliotecar Gabriela Alina Papuc, inima proiectului.

Nu au lipsit mărtișoarele muzicale pregătite cu drag de elevii colegiului Țâmpău Bogdan, coordonator prof. Adriana Iftimiu, Hasna Adriana Maria și Goroșișin Pavel, coordonator prof. Anca Griga. Sfârșitul activității a fost încununat de un concert surpriză din partea Liceului de Artă din Ciudei.

Din echipa de proiect au mai făcut parte:

Bibliotecar USV - Anișoara Budui

Președinte ONG Casa Noastră Prof. Rodica Timiș – Ucraina

Director Alexandra Veronica Bejinaru

Director adj. prof. Elena Istrate

Prof. Trocin Dana Elena

Prof. Călin Anca

Înv. Paula Șalar

Prof. Grapă Sergiu.

 

Organizatorii 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Mărțișorul fără frontiere” - Proiect transfrontalier în cadrul parteneriatului România-Ucraina.
 Vizualizări articol: 631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
”Mărțișorul fără frontiere” - Proiect transfrontalier în cadrul parteneriatului România-Ucraina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei