Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 296 (8213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Împodobirea bradului, între tradiție și modernitate

Una dintre cele mai bine păstrate tradiții din preajma sărbătorilor de iarnă este împodobirea bradului. Pentru a face diferența între ce a fost în trecut și ceea ce s-a întâmplat de-a lungul timpului în privința acestei tradiții, elevii de la Cercul foto cineclub, Redacție presă Radio/TV de la Clubul Copiilor Fălticeni, coordonați de prof. Mihaela Buculei, au dezbătut marți, 13 decembrie, câteva aspecte legate de felul în care se împodobea bradul și cum s-au adaptat oamenii odată cu trecerea timpului.

Pentru a marca împodobirea bradului așa cum o făceau bunicii, elevii au atârnat în brad nuci, bomboane, covrigei, iar pentru a personaliza activitatea, dată fiind natura activității cercului, fiecare elev a așezat pe crenguțele de brad fotografia printată sub forma unui glob.

La activitate au participat și elevi de la Cercul de protecția mediului coordonați de prof. Daniela Pascariu, iar invitate au fost și două cadre didactice, care au vorbit copiilor despre însemnătatea religioasă a sărbătorii Crăciunului, respectiv prof. Haidau Adelina, Școala Gimnazială ,,Al. I. Cuza'' Fălticeni, și prof. Oprișanu Corina, Școala Gimnazială ,,Ioan Ciurea'' Fălticeni. Doamnele profesoare au îmbogățit activitatea cu o expoziție de desene și picturi ale copiilor pe tema Crăciunului și a obiceiurilor de iarnă. Pe parcursul a aproape două ore, s-au purtat discuții libere, au fost adresate întrebări atât de către copii, cât și de către profesori, iar ca finalitate, activitatea și-a atins scopul, în sensul că a fost ceva practic (pregătirea materialelor și împodobirea bradului), dublată de lecturarea unor povești biblice, cum este Nașterea Domnului, evocarea unor momente din viața copiilor participanți legate de datini și obiceiuri de iarnă și, nu în ultimul rând, discuții despre actualele târguri de Crăciun și despre rolul acestora.

Într-o atmosferă familiară, activitatea s-a încheiat cu urări de Crăciun și Anul Nou și pentru a imortaliza momentul, a fost realizat și un foto reportaj.

Prof. Mihaela Buculei

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Împodobirea bradului, între tradiție și modernitate.
 Vizualizări articol: 450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Împodobirea bradului, între tradiție și modernitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei