Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 270 (7882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Petiție

Asociația de părinți de la Școala Gimnazială Milișăuți solicită: „Deschiderea școlilor și desfășurarea cursurilor în format fizic, fără nici o condiționare”

Noi, cetățeni ai orașului Milișăuți – Bădeuți, sesizând pericolul în care se află educația la nivel național, dar și la nivel particular, în localitatea noastră, prin reglementările referitoare la desfășurarea cursurilor în Școala Gimnazială Milișăuți și Școala Gimnazială Bădeuți, vă adresăm doleanțele noastre, pe care vă rugăm să le înaintați către forurile superioare (inspectorat, minister) spre a fi soluționate imediat, întrucât situația critică fiind, devine din ce în ce mai insuportabilă. Astfel, vă informăm:

1. Nu suntem de acord cu desfășurarea condiționată a cursurilor în format fizic, prin raportare la rata de vaccinare a profesorilor, indiferent de procent. Noi respectăm deciziile personale ale fiecărui profesor, vaccinarea fiind un act medical asupra căruia Omul trebuie să posede libertatea propriilor alegeri, conform datului ontologic. Altfel riscăm a ne întoarce la regimul trecut, de tristă amintire, când presiunea, amenințarea și chiar violența fizică forțau libertatea oamenilor. Să nu fie! Așadar, este inacceptabil ca răspunderea sau meritul pentru începerea cursurilor în format fizic să fie atribuită cadrelor didactice.

2. Nu suntem de acord cu desfășurarea condiționată a cursurilor în format fizic, prin raportare la rata incidenței de infectare de 3 ‰. Această rată reprezintă un prag ușor de atins, mai cu seamă în condițiile testării săptămânale. Acest criteriu ar produce și mai multă destabilizare prin trecerea alternativă când fizic, când online, iar cei care au de pierdut sunt copiii, și așa foarte afectați de gestionarea defectuoasă a procesului educațional din ultimii ani, în țara noastră.

3. Nu suntem de acord cu testarea elevilor nici de către cadrele didactice, nici de către personal medical, întrucât prezența virusului introdus în comunitate, inclusiv prin persoanele vaccinate, va face ca incidența să crească inevitabil, ceea ce va duce – doar printr-o chestiune de timp – la închiderea din nou a școlilor. Școala trebuie să rămână o instituție preocupată de educație, profesorii trebuie să rămână profesori în adevăratul înțeles al cuvântului, nu transformați în paznici, asistenți medicali, opresori ai copiilor prin impunerea măștilor, testelor Covid sau certificatelor verzi. Ne dorim ca profesorii să poată a-și desfășura activitatea potrivit vocației lor și condamnăm presiunile la care sunt supuși prin însărcinarea lor permanentă cu noi și noi atribuții și răspunderi străine de pregătirea lor.

Prin urmare, solicităm ferm:

DESCHIDEREA ȘCOLILOR ȘI DESFĂȘURAREA CURSURILOR ÎN FORMAT FIZIC, FĂRĂ NICI O CONDIȚIONARE!!!

Școlile au funcționat de-a lungul vremilor în contexte mult mai grele din punct de vedere al condițiilor igienico-sanitare, al situației economice, politice și culturale. Educația sănătoasă implică totodată stabilitate și de ce nu siguranță națională, întrucât copiii de azi sunt adulții de mâine care vor face să dăinuiască sau să se destrame România. Sacrificarea generațiilor de azi reprezintă un act de trădare a intereselor României.

De asemenea, îi rugăm, pe această cale, pe profesorii școlii noastre (indiferent de opțiunile medicale ale fiecăruia) să se alăture acestui demers cetățenesc. Suntem cu toții în aceeași tabără, iar acest lucru trebuie susținut inclusiv în fața autorităților care creează diversiune, instabilitate și dezbinare, prin împărțirea în tabere adverse: vaccinați/ nevaccinați; părinți/ profesori; cetățeni/ autorități; Constituție/ legi/ regulamente etc. Vă respectăm statutul de profesori care înseamnă mult mai mult decât predarea de informații și cunoștințe noi, și anume modelarea personalității copiilor noștri, ori acest lucru nu se poate face decât cu oameni verticali, curajoși și demni.

Suntem o comunitate care dorește să dăinuiască prin valorile firești, tradiționale – care reprezintă baza dezvoltării moderne – iar aceste valori sunt vădit afectate de modul impropriu de gestionare a educației în timpul pandemiei: copiii sunt suprasolicitați psihic (prin numărul de ore petrecut în mediul online), sunt depresivi, devin antisociali, anxioși, dezvoltând diverse fobii și dependențe, sunt supuși diferitelor tentații: pornografie, jocuri etc., pot deveni foarte ușor victime ale violenței cibernetice etc. Toate acestea influențează negativ dezvoltarea psiho-socială precum și performanțele școlare, îndreptându-se, în ritmul acesta, spre un adevărat dezastru/ colaps.

Așteptăm un răspuns imediat, întrucât problemele acestea nu suportă amânare. Suntem ferm hotărâți să acționăm pe orice cale pentru soluționarea doleanțelor noastre!                

Asigurându-vă de întreaga noastră considerație, vă mulțumim!

(Petiție semnată de Asociația de părinți a Școlii Gimnaziale Milișăuți, președinte Cătălina Vițega, petiție trimisă către conducerea Școlii Gimnaziale Milișăuți, Primăria Milișăuți și Inspectoratul Școlar Județean Suceava)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociația de părinți de la Școala Gimnazială Milișăuți solicită: „Deschiderea școlilor și desfășurarea cursurilor în format fizic, fără nici o condiționare”.
 Vizualizări articol: 692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asociația de părinți de la Școala Gimnazială Milișăuți solicită: „Deschiderea școlilor și desfășurarea cursurilor în format fizic, fără nici o condiționare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei