Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 oct 2017 - Anul XXII, nr. 238 (6654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Colţul cititorului

Noi Proiecte Europene la Asociaţia Umanitară FAM din Gura Humorului, în al XXV-lea an de existenţă

În 13 mai 1992 a luat fiinţă Asociaţia Umanitară FAM, la iniţiativa unui inimos francez, dl Christian Vivicorsi -preşedintele asociaţiei Les Gamins de Roumanie din Franţa şi cu sprijinul unui grup de ”sufletişti” din Gura Humorului, cu scopul principal de a oferi copiilor şi tinerilor defavorizaţi de soartă, sprijinul pe care-l oferă o familie (FAM) copiilor ei. Iniţiatorilor li s-au alăturat pe parcursul anilor prietenii din Cooperation Humanitaire Luxemburg-preşedinte dl Francois Prum, cei din Stichting Sprang Cappelle - Olanda-preşedinte d-na Riny Visser.

În cel de al 25 an al existenţei sale, Asociaţia Umanitară FAM a dorit să celebreze acest eveniment important din viaţa ei şi în acelaşi timp să demonstreze foştilor şi actualilor parteneri şi sponsori din străinătate sau din ţară că efortul lor de a investi în ea nu a fost în zadar şi că se menţine activă.

Anul aniversar a demarat cu cursul de formare TCA Erasmus+”Perfect crime-pentru schimburi de tineri mai incluzive”, din Letonia, din luna martie a anului curent la care au participat prof. Gheorghian Mariana Liliana şi Petru Gavrilean de la Colegiul ”Alexandru cel Bun”.

Cel de al doilea proiectderulat cu fonduri europene, Cursul de iniţiere in programul Erasmus +, KA1 - acţiunea cheie 1, Tineret în Acţiune – APPETISER - Introducere în munca de tineret s-a desfăşurat în perioada 16mai - 20 mai 2017, în Republica Cehă şi a adunat 23 de participanţi din România, Cehia, Croaţia, Danemarca, Olanda, Slovenia, Grecia, Cipru, Malta, Austria, Bulgaria, Polonia, Portugalia şi Turcia. Asociaţia Umanitară FAM a fost reprezentată de către unul dintre voluntarii săi, d-ra Dziurcovschi Simona Cătălina, care a avut astfel ocazia să-şi deschidă noi orizonturi în domeniul muncii cu tinerii.

Cel de al treilea proiect european al asociaţiei FAM este  Seminarul de contact Erasmus+,  ”Take your place in Europe ! - Ia-ţi locul tău în Europa !”, care s-a desfăşurat la Bruxelles, în Belgia, în perioada 6-10 iunie 2017 şi a fost găzduit de organizaţia Dynamo International. La acest seminar au participat 36 de participanţi - lucrători de tineret, din 7 ţări : Belgia, Congo, Franţa, Italia, Portugalia, Spania şi România reprezentând 20 de organizaţii de tineret şi a avut ca obiective: schimbul de bune practici în domeniul muncii de tineret, realizarea de noi contacte între diferite organizaţii mai noi sau cu experienţă din Europa, precum şi crearea de noi proiecte în domeniul tineretului. Asociaţia Umanitară FAM a fost reprezentată prin  directorul asociaţiei, în persoana d-nei prof. Mariana Liliana Gheorghian, şi liderul de tineret - d-ra secretar economic, Corina Lăcrămioara Dziurcovschi.

Apoi, asociaţia FAM a lansat un nou proiect din seria ”evenimentelor aniversare”:  concursul ”O zi din viaţa mea - trăită sau imaginată, în Europa anului 2017!” ce se desfăşoară în perioada mai - noiembrie 2017.

 Acest proiect a prins viaţă cu sprijinul Consiliului judeţean Suceava, al Cooperation Humanitaire din Luxemburg şi al contribuţiei asociaţiei FAM, datorită fondurilor nerambursabile primite de către asociaţia FAM pentru activităţile sale nonprofit.

Proiectul ”O zi din viaţa mea - trăită sau imaginată, în Europa anului 2017!” deschis tuturor categoriilor de copii şi tineri de clasele VII-XI din oraşul Gura Humoruluile-a oferit ocazia să facă dovada măiestriei lor artistice prin intermediul unui concurs de eseuri şi unul de desene. Câştigătorii premiilor 1: Radu Ștefana, Golea Codrean Raluca şi Diaconiţa Adrian toţi de la Școala Gimnazială ”Teodor Balan”, Andreea Petronela Paicu, Bogdana Ioana Hîncean, Amalia Cătălina Antonesi de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” şi Smaranda Mereuţă de la Școala Gimnazială nr. 1, precum şi doamna profesor de limba română Loredana Georgeta Popa de la Școala Gimnazială ”Teodor Balan” cu cei mai mulţi elevi câştigători vor pleca într-o mini-excursie la Paris, în perioada 23-26 noiembrie 2017.

Sâmbătă 14 octombrie s-a încheiat cea de a doua mobilitate din cadrul proiectului de tineret Erasmus+, ”La beaute de nos metiers en Europe en 2016-2017” a tinerilorde la Liceul de arte şi meserii din Luxemburg ce au fost oaspeţii Asociaţiei Umanitare FAM, a Colegiului ”Alexandru cel Bun”, al primăriei oraşului Gura Humorului, dar şi al Universităţii din Suceava.

Toate evenimentele au oferit premizele pentru realizarea a noi proiecte în scopul includerii tinerilor defavorizaţi din societatea europeană, în parteneriat cu o parte dintre organizaţiile prezente. Aceste noi proiecte vor fi aplicate la începutul anului 2018  în cadrul programului european Erasmus+.

prof. Mariana Liliana Gheorghian
Școala Gimnazială ””Teodor Balan”
director Asociaţia Umanitară FAM Gura Humorului
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi Proiecte Europene la Asociaţia Umanitară FAM din Gura Humorului, în al XXV-lea an de existenţă.
 Vizualizări articol: 2085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noi Proiecte Europene la Asociaţia Umanitară FAM din Gura Humorului, în al XXV-lea an de existenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei