Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 oct 2016 - Anul XXI, nr. 235 (6348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


„Sexual healing” sau cum am scăpat zece zile de români

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am avut de ales între a petrece o vacanţă de septembrie în Grecia sau în Belgia, la Marea Nordului. Am ales-o pe ultima, din două motive care ţin de confort. În primul rând, e mai simplu de ajuns la destinaţie. Două ore şi jumătate cu avionul din Bacău ori Iaşi spre Bruxelles, apoi doar o oră şi 45 de minute până la Ostende, cu un tren care pleacă chiar din gara care e aproape totuna cu aeroportul. Nu ca la noi, unde una e hăis şi cealaltă cea.

Al doilea motiv e că la Marea Nordului, spre deosebire de litoralul balcanicei Grecii, nu dai de turiştii români şi de mitocănia lor exprimată prin manele, prin grătare zgomotoase, precum şi pe alte căi. Nu ştiu dumneavoastră cum sunteţi, dar eu fug mai repede în vacanţe de români decât aş fugi de un tigru sau de un urs.

O spun fără rezerve: a fost cea mai frumoasă vacanţă din viaţa mea. Există parveniţi care caută destinaţii prin Caraibe sau prin alte locuri unde şi-a rupt Dracul opincile, ocolind – cu acel snobism care se strecoară în ADN-ul parvenitului – litoralul Mării Nordului, cu frumuseţea lui, cu civilizaţia lui.

Frumos, frate! O linie de tramvai – dată în funcţiune în 1885 – merge chiar pe buza mării, legând graniţele Belgiei cu Franţa şi cu Olanda, pe o distanţă de 67 de km. Am încă în piept aerul plin de minerale, inspirat în timpul joggingului de dimineaţă, prin nisipul pe care valurile îl spălau fără contenire.

Nu sunt singurul care am apreciat această destinaţie. Prin anii ‘80, aici a tras – cu nervii faliţi – cunoscutul singer Marvin Gaye. S-a refăcut, ba a compus şi înregistrat în Ostende marele său succes „Sexual healing”.

La Marea Norduluinu sunt români care să te deranjeze. Doar pescăruşii vin la masa ta de pe terasă şi îţi fură gustarea fără jenă. Sunt atât de rapizi, că eu cred că vreunul din clanurile româneşti de interlopi se ocupă cu dresajul lor.

Fiind septembrie, staţiunile de litoralul Mării Nordului sunt pline de turişti pensionari. Între ei şi necăjiţii ăştia de pensionari români nu se poate face vreo comparaţie. Unii trăiesc cu voluptate, alţii sunt morţi încă vii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Sexual healing” sau cum am scăpat zece zile de români.
 Vizualizări articol: 2147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 9 voturi
„Sexual healing” sau cum am scăpat zece zile de români4.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei