Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 oct 2016 - Anul XXI, nr. 235 (6348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură necesară

Căldura va ajunge de luni în casele tuturor sucevenilor din sistemul centralizat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caloriferele sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat au început să se „dezmorţească” de aseară, când societatea de termoficare a Sucevei, Thermonet, a început să facă probele la cald, pentru furnizarea căldurii.

Ca urmare a temperaturilor scăzute înregistrate în ultimele nopţi,când termometrele au indicat 0 grade Celsius, cum a fost joi dimineaţă, căldura a început să fie furnizată etapizat.

„Am discutat cu reprezentanţii Thermonet şi Bioenergy, sunt pregătiţi să furnizeze căldură şi o vor face chiar din această seară, când pornesc etapizat, la câteva puncte termice”, a anunţat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Efectuarea probelor de presiune la cald, de joi seara, a fost confirmată de directorul Thermonet, Mugur Corlăţan, care a precizat că „dezmorţirea” caloriferelor se va

face simţită mai rapid în locuinţele celor racordaţi la punctele termice modernizate, iar treptat, la toţi consumatorii racordaţi la sistemul centralizat.

„De luni seara, căldura ar trebui să ajungă în locuinţele tuturor sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat. Sperăm să nu avem nici o avarie sau alte probleme. De asta umplerea instalaţiilor se face treptat”, a explicat reprezentantul firmei de termoficare a Sucevei.

Producătorul de energie termică al Sucevei, Bioenergy, a început de ieri să furnizeze un număr mult mai mare de gigacalorii decât le era necesar până acum celor de la Thermonet pentru asigurarea apei calde.

„Suntem pregătiţi să livrăm energie termică la capacităţile pe care ni se solicită de la Thermonet pentru asigurarea căldurii şi a apei calde”, a precizat Vasile Ilie, directorul Bioenergy Suceava, care a spus că dispune de stocurile de biomasă suficiente pentru  funcţionarea centralei care produce energie electrică şi termică, în cogenerare.

 

Debranşarea rău-platnicilor, analizată de Thermonet

În paralel cu măsurile de asigurarea a căldurii, pentru sezonul rece 2016-2017, se iau în calcul unele măsuri contra rău-platnicilor din cadrul asociaţiilor de proprietari, la care se analizează varianta debranşării acestora, la nivel de scară de bloc, până la recuperarea datoriilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căldura va ajunge de luni în casele tuturor sucevenilor din sistemul centralizat.
 Vizualizări articol: 2348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Căldura va ajunge de luni în casele tuturor sucevenilor din sistemul centralizat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 7 oct 2016, 11:21:58
De ce Bioenergy cu Vasile Ilie in frunte, nu a reusit sa umple aceste instalatii pana acum?! Parca ar anunta o mare victorie primarul Lungu, in loc sa-si ceara scuze si sa-i intrebe ferm pe cei de la Adrem Invest / Thermonet / Bioenergy de ce nu respeta legea si de ce nu au dat caldura pana acum. De mai multe zile noptile sunt foarte reci, cu temperaturi mult sub 10 grade celsius si se imbolnavesc copiii din cauza frigului. Cei de la Thermonet / Bioenergy si primarul, care au centrale pe gaz acasa inteleg mai greu aceste probleme. Niciunul dintre responsabilii - mereu iresponsabili -, care considera ca si-au facut datoria in termoficarea Sucevei nu fac decat sa-si dovedeasca incapacitatea si lipsa de eficienta. Imbuibarea le-a intunecat mintea si le-a anihilat ratiunea.
2.   Instalatie de echilibrare hidraulica trimis de
( 7 oct 2016, 13:39:12
In luna august aparea un articol cu privire la cei care vor sa-si instaleze centrale proprii de apartament cum ca ar fi necesar sa faca o instalatie de echilibrare hidraulica... Acum apare problema debransarii rau-platnicilor (din fericire nu ma aflu printre ei). In cazul in care va fi debransata vreo persoana, nu trebuie facuta pentru acel apartament acea instalatie de echilibrare hidraulica - in cazul acesta cine suporta costurile acelea?!
Se pare ca asa e in Romania... legi peste legi... majoritatea in cotradictoriu...
3.   De parca ni s-ar face o favoare trimis de
( 7 oct 2016, 22:42:02
Pentru gusatii astia lacomi si rutinati in rele, venirea unui prim val de frig , mult prea devreme este mana cereasca. Deja "au bagat" caldura, ca deh, samnanul romanas are nevoie de "confort".Cand o sa se afiseze prin noiembrie , deja la inceputul iernii, niste facturi de genul, 600 sau 700 de lei la apartamente si vreo 300 sau 400 de lei la garsoniere o sa se vada in toata spendoarea, lipsa de incompetenta, dar mai ales lacomia celor care toata viata au lucrat la stat, adica la "muls" prostimea.O sa ne iasa pe ochi, grija acestor sacali pusi pe capatuiala, sa ne faca viata mai caldutza pe timp de iarna.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei