Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mai 2014 - Anul XIX, nr. 122 (5631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Cât de rentabil este să fii infractor în România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fiorosul Ion Balint, celebru sub identitatea de Nuţu Cămătaru, a fost tratat cu multă omenie de judecători, care s-au decis să-l judece, pentru fărădelegile sale fără număr, în stare de arest la domiciliu. Aceeaşi extraordinară omenie a fost manifestată anterior şi în cazul altui infractor de vază, Mihai Vlasov, lăsat şi el să se bucure de minunatul confort al vilei sale.

Ştim că judecătorii au şi ei socotelile lor. Mai primesc acolo câte o „mică” atenţie valorând milioane şi de aceea se gândesc foarte serios la momentul potenţial când vor fi şi ei în stare de arest. Că doar nimeni nu mai e sigur în ţara noastră, nici măcar magistraţii. Şi, cum faptele bune nu rămân nerăsplătite în Univers, cum ne învaţă filozofia blândului Isus, vor fi şi ei cândva trataţi cu acelaşi arest la domiciliu, când le va veni rândul, dacă le va veni.

Rezultă de aici că e tot mai rentabil să fii infractor în România. Ameninţi, mituieşti, faci trafic cu carne vie, arme şi droguri, mai şi ucizi dacă te superi, iar pentru toate astea eşti doar consemnat prieteneşte la domiciliu. Şi doar se ştie că „garsonierele” lui Cămătaru sau Vlasov sunt ceva mai frumos mobilate ca ale noastre.

Nu e mare diferenţă în ţară între cei cinstiţi şi infractori. Mult mai rentabil e să fii infractor, decât om cinstit. Pentru că şi noi, cei săraci, suntem arestaţi la domiciliile noastre. Nu avem bani să plecăm în vacanţă, să ieşim la o cafea, la o bere şi un mic cu prietenii, aşa că stăm înţepeniţi în casă. Tot o formă de arest la domiciliu.

Stimaţi infractori, dragi escroci, minunaţi criminali şi traficanţi de cărniţă vie! Am o rugăminte. Domnu’ Vlasov, vă rog cu tot respectul cuvenit faţă de un mare nelegiut, nu-mi puteţi împrumuta nişte bani? Nu foarte mult, cam unu la sută din ultima şpagă cu care ai fost matale prins ca vulpea la coteţ. Apropo, domnu’ Nuţu Cămătaru, nu ai nevoie de cineva să-ţi facă garsoniera lună?

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cât de rentabil este să fii infractor în România.
 Vizualizări articol: 1011 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Cât de rentabil este să fii infractor în România5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei