Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 243 (5450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Sportivii de performanţă urâţesc România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am mai spus-o că toţi graşii, toţi umflaţii, toţi balonaţii români zic că în tinereţe au făcut sport. Şi nu orice fel de sport, ci sport de ăla pentru campioni: de performanţă. Te uiţi la ei, le vezi ceafa umplută cu grăsime galbenă, le studiezi gambele scrise cu literele vinete ale varicelor, le măsori din ochi burţile cât portbagajul de automobil, care ascund metri întregi de maţe pline cu toxine... Şi te cruceşti. Ăştia sunt foştii atleţi, foştii handbalişti, foştii înotători?

Unii mint ca nişte băsescu şi ponta, pentru că n-au practicat alt sport, în afară de lăbuţa zilnică, pe sub cearşaf. Alţii spun însă adevărul. Aceştia chiar au practicat sportul de performanţă. Şi atunci la ce le-a folosit, de vreme ce au ajuns atâta de neplăcuţi la privit? Atâta de urâţi pe dinafară şi pe dinăuntru?

De ce au ajuns aşa? În primul rând, fiindcă sunt nişte hapsâni, care cum simt mirosul de cârnaţi şi ţuică uită de mamă şi de tată. În al doilea rând, cât au fost activi au fost îmbuibaţi cu anabolizanţi. S-au băgat în ei hormoni cum se bagă în puii ăia nefericiţi de găină, care trebuie îngrăşaţi contracronometru. În al treilea rând, odată retraşi de pe stadioane, n-au mai practicat alt sport în afară de aruncare cu privirea. Iar grăsimea s-a depus, ce era să facă.

Îi văd şi îi compătimesc. Un vecin de-al meu trece din bisturiu în bisturiu, din cauza unei tumori la coloană. Cum i-a apărut tumoarea? De la aruncările cu suliţa. Alt umflat are meniscurile terminate, iar medicul îi face injecţii cu ciudăţenii în cur, să-i amăgească hemoroizi, care şi ăştia s-au şmecherit. Fost handbalist. Altul a rămas cu piciorul strâmb din şold şi merge de parcă-i sclerotic cu plăcile. Fost fotbalist, chiar de primă ligă.

Să atacăm şi celălalt aspect, al răului social pe care-l fac? Amintim doar de clanul corduneanu, alcătuit din foşti luptători, unii chiar medaliaţi la diferite campionate internaţionale. Iar acum două săptămâni un atlet a murit în urma unei bătăi la beţie. Medaliat şi el.

Nu ştiu dacă sportivii români, în majoritatea lor, ajută cu ceva ţara. În mod sigur, ei contribuie fizic şi moral la urâţirea ei.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sportivii de performanţă urâţesc România.
 Vizualizări articol: 1777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Sportivii de performanţă urâţesc România4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   TRAIASCA BUNUL SIMT.... trimis de
(19 oct 2013, 17:17:26
Probabil cand ai scris articolul muza ai gasit-o printre amicii tai de labutza sau in cercul tau de cunostinte(sigur era si vreun fost sportiv laureat la vreun concurs judetean) si asa ai reusit sa mai primesti niste parale pe un articol submediocru care loveste in marea majoritate a sportivilor romani care chiar au facut ceva si au reusit sa se afirme cu onoare si decenta(lucruri care iti lipsesc in totalitate).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei