Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 159 (5366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

BMW dezvăluie primele informații și imagini cu electricul i3

BMW va lansa în toamna acestui an o generație complet nouă de automobile care vor purta particula ”i”. Primul exponent al gamei este i3, iar marca germană ne oferă astăzi primele detalii oficiale. Modelul este un vehicul de oraș cu o arhitectură din aluminiu și fibră de carbon și o motorizare hibridă.

Motorul electric generează o putere de 170 CP şi un cuplu maxim de 250 Nm, disponibil din prima clipă. Motorul cântăreşte doar 50 de kilograme şi oferă o viteză de răspuns fără precedent în universul electromobilităţii. BMW i3 sprintează de la 0 la 60 km/h în aproximativ 3,7 secunde şi de la 0 la 100 km/h în 7,2 secunde.

Conceptul de control al BMW i3 cu o singură pedală, configurat de inginerii BMW Group în dezvoltarea sistemelor de propulsie, contribuie suplimentar la experienţa unică a condusului. Modul de recuperare a energiei este activat în momentul în care conducătorul ridică piciorul de pe acceleraţie, electromotorul comută din modul propulsor în cel generator, transferând puterea în acumulatorul litiu-ion.

Acumulatorul litiu-ion oferă modelului BMW i3 o autonomie de 130-160 de kilometri în regim de condus cotidian. Aceasta creşte cu aproximativ 20 km, în modul ECO PRO şi încă o dată cu aceeaşi distanţă în ECO PRO+ pentru un maxim real de până la 200 km.

Prelungirea autonomiei se face cu ajutorul unui motor pe benzină, cu doi cilindri (650 cmc), care dezvoltă 34 CP şi care este montat în vecinătatea electromotorului, deasupra punţii spate. În traficul cotidian, acest motor prelungeşte autonomia maximă a maşinii cu aproximativ 300 de kilometri.

i3 dispune de pachetul perfect. Cu o masă proprie de 1.195 de kilograme, maşina este mai uşoară decât majoritatea modelelor compacte, oferind un spaţiu semnificativ mai mare pentru cei patru ocupanţi.

Tracţiunea spate, centrul de greutate coborât, distribuţia echilibrată a maselor şi reglajul specific al suspensiei oferă platforma perfectă pentru agilitate şi plăcere a condusului.

Dimensiunea anvelopelor standard (155 / 70 R19) este specifică BMW i3. Chiar şi atunci când BMW i3 este condus într-o manieră sportivă, forţele dinamice longitudinale şi laterale sunt transferate mereu cu siguranţă şi stabilitate mare. Intervenţiile sistemului DSC (control dinamic al stabilităţii) sunt necesare doar în situaţii extreme, iar mişcările caroseriei sunt minime.

Sistemul DSC standard oferă toate funcţiile familiare de la actualele modele BMW, inclusiv ABS, Cornering Brake Control (control al frânării în viraje), Dynamic Brake Control (control dinamic al frânării), Fading Compensation (compensare de răspuns la supraîncălzire) şi funcţie Brake Drying (curățare/uscare a frânelor). Modul DTC (control dinamic al tracţiunii), activat printr-un buton, ridică nivelul de intervenţie a sistemului de control al stabilităţii şi permite o patinare controlată a roţilor propulsoare de la BMW i3 când se rulează pe zăpadă sau nisip și dinamic în viraje.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BMW dezvăluie primele informații și imagini cu electricul i3.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BMW dezvăluie primele informații și imagini cu electricul i30.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei