Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 20 (5227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

BMW este încă o dată marca premium numărul 1

BMW trece pentru prima dată de cota 1,5 milioane unităţi în urma unei creşteri de 11,6% (1.540.085). Aceasta îi permite mărcii germane să îşi consolideze prima poziţie în segmentul premium. În anul lansării, noul Seria 3 Sedan a ocupat deja locul întâi în segmentul limuzinelor de clasă medie, în timp ce, per ansamblu, Seria 3 rămâne cel mai de succes model al mărcii cu un total de 406.752 automobile.

Performanţele BMW au fost susţinute de succesul noilor modele care capătă recunoaşterea pieţei, BMW Seria 1 a înregistrat un plus de 28,6% la 226.829 automobile, BMW X1 de 16,9% la 147.775 automobile, în timp ce BMW Seria 6, beneficiind de lansarea versiunilor Coupe şi Gran Coupe, dar şi de disponibilitatea versiunilor cu tracţiune integrală pentru prima oară în istorie, a înregistrat o creştere de 146,8% la 23.193 automobile.

În România, în contextul unei scăderi pronunţate a pieţei auto în general, mărcile BMW Group au realizat al treilea an consecutiv de creştere.

BMW îşi menţine dominaţia pieţei premium de automobile cu un total de 2161 livrări (+6,56%). BMW X5 rămâne şi în acest an cel mai de succes model al mărcii cu un total de 387 unităţi, într-o uşoară scădere (-10,83%). Se observă însă o expansiune susţinută a mărcii pe tot mai multe segmente, cu o creştere puternică în segmentul limuzinelor superioare unde BMW Seria 5 ocupă prima poziţie în piaţă cu 339 unităţi (+18,95%). Chiar dacă aproape 2 din 3 unităţi livrate au fost un model din gama X (1359 unităţi BMW X1, X3, X5 şi X6 au ajuns în acest an la clienţi, 62,88% din totalul livrărilor), marca şi-a extins prezenţa şi către segmentul break-urilor premium cu BMW Seria 3 Touring şi BMW Seria 5 Touring.

Negru, alb şi gri reprezintă topul opţiunilor în ceea ce priveşte culorile. Chiar dacă rămân conservatori în această privinţă, se observă o schimbare importantă a clientului mărcii, tot mai preocupat de costurile totale de utilizare ale automobilului. Astfel, finanţarea devine o temă tot mai importantă. În intervalul 2009 – 2012, dacă marca a înregistrat o creştere de aproximativ 90%, numărul de automobile BMW cumpărate prin leasing a crescut cu 250%.

În acelaşi timp, bazându-se pe o gamă nouă de produse cu calităţi excepţionale, BMW rămâne alegerea numărul unu în ceea ce priveşte modelele de înaltă performanţă.

8 modele M, dintre care 7 M5 au ajuns în 2012 în România. Noul propulsor de trei litri diesel cu trei turbine a deschis noua gamă de modele M Performance. Acesta oferă un maxim de 381 CP şi un impresionat cuplu 750 Nm. Este inima celui mai rapid sedan diesel de serie şi celui mai rapid SUV diesel de serie din lume, chiar dacă competiţia are în ofertă propulsoare diesel de cilindree mai mare.

De la debutul în România, la jumătatea lui 2012, au fost livrate 23 unităţi cu acest motor, din care 13 BMW X6, 5 BMW Seria 5 şi 4 BMW X5.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BMW este încă o dată marca premium numărul 1.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
BMW este încă o dată marca premium numărul 15.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei