Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iul 2009 - Anul XIV, nr. 169 (4155)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Hyundai şi i30, liderii lunii iunie în România

Hyundai a pus stăpânire pe piaţa maşinilor noi, de import, din ţara noastră. Cele 1.126 de vehicule vândute în luna iunie au permis constructorului sud-coreean să se instaleze confortabil pe primul loc în topul mărcilor auto străine, depăşind astfel Renault – 814 unităţi, şi Skoda – 781 de unităţi, relevă ultimul raport remis de APIA.
Totodată, primul loc în categoria modelelor neautohtone revine compactei Hyundai i30, care, cu cele 590 de exemplare, a reuşit să se claseze în faţa lui Renault Clio şi Ford Focus.
În topul 10 al autoturismelor de import, Opel Astra Classic ocupă locul patru iar Skoda Octavia locul cinci.
Liderul lunii mai, Kia Cee\'d a coborât pe a şasea poziţie, modelul sud-coreean, al doilea din clasament, fiind urmat de Renault Megane, singura noutate a lunii iunie în top 10.
Statistica întocmită de Asociaţia Producătorilor şi importatorilor de automobile mai arată că, în primele şase luni ale anului curent, în ţara noastră s-au comercializat 70.610 autoturisme, din care 12.716 numai în luna iunie.
Dacia rămâne liderul absolut al pieţei româneşti, având o cotă de piaţă de 38%. Sectorul producţiei de automobile a înregistrat o creştere procentuală de 13,3%, pentru a doua lună consecutiv. În luna iunie s-au fabricat în România aproape 27.000 de modele din care peste 22.900 au fost destinate exporturilor.
Pe segmente, situaţia diferă destul de mult faţă de luna anterioară, vânzările modelelor premium primind pentru prima oară în acest an semnale pozitive. În segmentul superior Mercedes se detaşează clar de concurenţă cu proaspăta generaţie E-Klasse, dar şi S-Klasse Facelift, iar în sectorul MPV revine puternic Ford Focus C-Max.
În clasa mini şi subcompactă, nici o surpriză: Hyundai i10 şi Renault Clio domină autoritar.
Cea mai echilibrată luptă se duce în clasa medie unde Toyota Avensis şi Ford Mondeo sunt pe punctul de a-l detrona pe VW Passat.
Potrivit aceloraşi date statistice elaborate de APIA, în luna iunie, dealerii din judeţul Suceava au comercializat în total 151 de noi automobile, faţă de numai 80 în luna mai.
Într-un top cinci al primei luni de vară calendaristică, modelele Dacia ocupă primul loc în preferinţele cumpărătorilor suceveni, următoarele locuri fiind deţinute de automobilele Volkswagen, Skoda, Toyota şi Fiat.

 

Top 10 modele import în România / iunie 2009

1.Hyundai i30 – 590 unităţi
2.Reunalt Clio – 464
3.Ford Focus – 404
4.Opel Astra Classic – 395
5.Skoda Octavia – 331
6.Kia Cee\'d – 301
7.Renault Megane - 287
8.Skoda Octavia Tour – 244
9.Hyundai Accent - 144
10.Volkswagen Golf - 121
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hyundai şi i30, liderii lunii iunie în România.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hyundai şi i30, liderii lunii iunie în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei