Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 dec 2008 - Anul XIII, nr. 283 (3964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Honda Civic Facelift, restilizări mărunte dar suficiente

Honda va deschide seria lansărilor din 2009 chiar la începutul acestui an. Japonezii îşi vor îmbia clienţii cu versiunea revizuită a compactei Civic. Până acum o alternativă demnă de luat în seamă la adresa artizanilor europeni, modelul Honda trebuie să reziste greilor Renault Megane III şi Volkswagen Golf VI.

Proaspăta versiune cosmetizată va sosi la trei ani de la debutul actualei generaţii. Schimbările efectuate sunt puţine şi foarte discrete. Chiar neobişnuit de subtile, chiar şi pentru un facelift. Probabil japonezii au considerat că nu era mare lucru de modificat la un model cu un design unic şi provocator, ce a făcut valuri în clasa compactă. În altă ordine de idei, nu va fi deloc greu să confunzi actualul model cu cel restilizat. La versiunea hatchback în cinci uşi, Honda a retuşat grila motor, textura plasticului de pe caroserie şi blocurile optice, dar a implementat şi modificări la nivelul anumitor funcţii. Mici modificări sunt aduse şi variantei în trei uşi care se va diferenţia de modelul amintit anterior prin linia dinamică a exteriorului, sugerată de modificările efectuate la grilă şi blocuri optice, bosaje din plastic urmând a fi vopsite în culoarea caroseriei.

La interior atenţia a fost îndreptată în special la detalii şi tapiserie. Pe anumite nivele de echipare sistemele audio vor fi dotate cu conexiune şi volum de control pentru iPod şi USB. Sub aspect tehnic, Civic Facelift aduce în atenţie două noutăţi principale. Mai întâi vorbim de optimizarea parametrilor motorului pe benzină de 1,4 litri. Unitatea oferă un cuplu maxim mai mare şi o putere crescută - cu 17 cai putere în plus, acesta dezvoltând acum 100 CP. Inginerii au îmbunătăţit şi consumul de carburant, care, conform producătorului, este de 5.9 litri /100 km. Honda mai afirmă că zgomotul furnizat de motor este mai mic iar răspunsul acestuia la acceleraţii este mai fin.  
A doua noutate este cutia de viteze automată i-Shift care dispune acum de cinci rapoarte. Noua transmisie se laudă cu un convertor hidraulic de cuplu, ceea ce o face mai plăcută şi lină la schimbarea treptelor de viteză. Ca un punct comun pentru toate versiunile Civic Facelift, sistemul de monitorizare al presiunii în pneuri vine ca dotare standard. Honda va oferi în continuare modelul de top Type-R, disponibil cu un diferenţial vâscos, pneuri cu talon îngust şi jante de 18 inch, iar caroseria va fi vopsită în alb şi condimentată cu o serie de elemente cromate.

Nici o schimbare în privinţa propulsiei, sportiva japoneză fiind animată de acelaşi motor de 200 de cai putere.

Honda va comercializa Civic Facelift începând din 17 ianuarie 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Honda Civic Facelift, restilizări mărunte dar suficiente.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Honda Civic Facelift, restilizări mărunte dar suficiente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei