Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 aug 2008 - Anul XIII, nr. 179 (3860)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Skoda Joyster deschide un nou segment auto

Skoda a câştigat încrederea şi respectul a peste 630.000 de clienţi din întreaga lume, numai în 2007. Mai bine de jumătate - peste 327.000, din cei care au ales marca cehă sunt vest-europeni.

Realizările reflectă doar o mică parte din ambiţiile producătorului care doreşte să arate că nu este doar o „extensie” a mărcii Volkswagen, ci un brand care inovează piaţa autoturismelor.

După lansarea unui model de nişă Roomster şi a derivatului Roomster Scout, cehii au arătat că există încă zone neexplorate ce pot fi fructificate cu succes dacă produsul are un ambalaj cu personalitate.

Setea pentru nou şi neobişnuit face ca Skoda să iasă în lume cu creaţii originale şi pline de conţinut. Joyster, ultimul pe lista conceptelor prezentate de Skoda, urmează să intre în producţia de serie, modelul derivat din acest prototip fiind în curs de dezvoltare.

Construit pe aceeaşi platformă cu viitorul Polo şi noua Fabia, autoturismul se va plasa în clasa subcompactelor, însă va deschide un nou segment de adresabilitate.

Joyster va fi primul coupe-break din lume cu o linie dinamică şi proporţii bine definite. Interiorul este creionat pe o tentă uşor sportivă şi va putea găzdui patru persoane adulte pe scaune individuale. Cu dimensiuni mult mai mici decât ale versiunii hatchback Fabia (lungime 3.992 mm - lăţime1642 mm - înălţime 1.498 mm) noul coupe-break vrea să aducă un aer proaspăt în clasa B.

Conceptul Joyster, prezentat în 2006 la Salonul Auto de la Paris, figura cu o caroserie compactă în trei uşi, acoperiş panoramic şi tracţiune faţă. Fiind considerat mai mult decât un automobil de nişă, acesta atrage atenţia în special prin designul său dar şi prin elementele secţiunii frontale şi spate care nu se regăsesc la nici un model Skoda.

Ineditul coupe-break a fost creat în special pentru clienţii tineri şi în ciuda faptului că este cu aproape 400 de mm mai scurt, el va oferi acelaşi nivel de confort ca şi Fabia.

Noul Joyster va fi echipat cu propulsoare TSI şi TDI ce îşi vor face stagiul pe noua generaţie Ibiza. Motoarele pe benzină vor fi supraalimentate în timp ce agregatele turbo-diesel vor dispune de tehnologia de injecţie common-rail.

Unităţile TSI vor dezvolta 120 şi 140 de cai putere în timp ce unităţile TDI vor avea 80 şi respectiv 105 cai putere. În gamă va fi inclus şi un al cincilea motor de factură turbo-diesel care va figura pe versiunea de top, modelul sportiv RS. Potrivit ultimelor informaţii Skoda plănuieşte să lanseze noul Joyster în anul 2010. Ineditul vehicul coupe-break are un preţ de bază estimativ de circa 9.000 euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Skoda Joyster deschide un nou segment auto.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 1139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skoda Joyster deschide un nou segment auto0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei