Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 1 (7002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanțele vor să împrumute 3,26 miliarde lei, în ianuarie, cu 7,5% mai puțin decât în decembrie

Suma totală pe care Ministerul Finanțelor Publice (MFP) intenționează să o împrumute în ianuarie este 3,26 miliarde de lei, cu aproape 24% mai puțin decât suma vizată luna precedentă și cu 7,5% mai puțin decât s-a împrumutat în decembrie, reiese dintr-un anunț al instituției, informeaz[ MEDIAFAX.

Spre comparație, Finanțele au anunțat că plănuiesc să atragă de pe piețe în decembrie 4,28 miliarde de lei, cu 10,7% mai mult decât în luna precedentă, dar au împrumutat cu 17,6% mai puțin, respectiv peste 3,52 miliarde de lei.

Pentru a obține suma vizată, MFP a anunțat că va vinde, în ianuarie 2019, titluri de stat în valoare de 500 de milioane de lei, cu 100 de milioane de lei mai puțin decât în luna precedentă, printr-o singură licitație, care va fi organizată la data de 17 ianuarie și care va avea o maturitate de un an.

În plus, MFP plănuiește șase sesiuni în care să vândă obligațiuni guvernamentale, cu una mai puțin față de luna precedentă, iar suma totală dorită este de 2,76 miliarde de lei, cu 25% mai mică decât în luna precedentă.

Mai exact, MFP vrea să împrumute o sumă țintă orientativă de 2,4 miliarde de lei, cu 25% mai puțin decât cea vizată în decembrie, pe care să o completeze cu alte 360 de milioane de lei prin șase sesiuni suplimentare de oferte neconcurențiale, un nivel, de asemenea, cu 25% sub cel vizat în decembrie. Finanțele vor organiza șase sesiuni de obligațiuni guvernamentale de câte 400 de milioane de lei, cărora le corespund unele neconcurențiale de câte 60 de milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanțele vor să împrumute 3,26 miliarde lei, în ianuarie, cu 7,5% mai puțin decât în decembrie.
 Vizualizări articol: 880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finanțele vor să împrumute 3,26 miliarde lei, în ianuarie, cu 7,5% mai puțin decât în decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei