Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 193 (6903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Botoșani: Toate produsele alimentare sunt confiscate și distruse la graniță, de teama pestei porcine

Toate produsele alimentare cu care vin cetățenii din Republica Moldova sau din Ucraina sunt confiscate la punctele de trecere a frontierei din județul Botoșani, pentru a evita răspândirea pestei porcine africane, produsele fiind distrusă sub ochii proprietarilor, informează MEDIAFAX.

Autoritățile din nordul țării au luat noi măsuri de protecție la punctele de trecere a frontierei, pentru a evita extinderea virusului de pestă porcină africană în județul Botoșani. Toate autoturismele care vin din Republica Moldova sau Ucraina, țări unde este confirmată prezența virusului pestei procine africane sunt controlate, iar călătorii care încearcă să introducă în țară alimente rămân fără produsele din carne, fie că este vorba de conserve, produse preparate sau sendvișuri, acestea fiind distruse de autorități, la fața locului.

Conform directorului adjunct al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani, Ovidiu Airimițoaie, activitatea pe care o desfășoară instituția la punctele de trecerea a frontierei respectă o hotărâre dată de Consiliul Național pentru Situații Speciale de Urgență, care a solicitat introducerea dezinfecției la punctele de intrare în țară.

“Noi asigurăm permanența pentru o perioadă de timp la punctele de intrare din țară. Știm că virusul este foarte rezistent, avem și experiența de la Satu Mare unde știm că virusul a intrat în țară prin produse de origine animală, produse preparate tradițional în Ungaria. Se confiscă tot ceea ce reprezintă produse alimentare, se deteriorează în prezența proprietarului, se stropesc cu clor și apoi se stochează într-o ladă frigorifică până la incinerare. Persoanele care intră în țara noastră sunt avertizați să nu aducă produse alimentare, am distribuit și pliante, am pus afișe înainte de intrarea în punctul de frontieră”, a declarat, ieri, directorul DSVSA Botoșani, Ovidiu Airimițoaie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botoșani: Toate produsele alimentare sunt confiscate și distruse la graniță, de teama pestei porcine.
 Vizualizări articol: 893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Botoșani: Toate produsele alimentare sunt confiscate și distruse la graniță, de teama pestei porcine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei